Muži vkročili do oblastního přeboru vítězně

Byla to dlouhá pauza pro všechny. Minulá sezóna prakticky skončila ze dne na den a hráči tak museli tu díru v srdci, kde měli basketbal, ucpat něčím jiným. Vše je ale konečně zpět a přestože se situace ve světě nelepší, nic nezabránilo tomu sehrát první zápas oblastního přeboru mužů – Lovosice hostily Levharty z Chomutova.

ASK Lovosice – BK Levharti Chomutov 93:61 (38:37)

Střelci: Živec 26, Puchar Jakub 14, Puchar Jiří a Žižka Pavel po 13, Härting 12, Anton 9, Kyzivát a Staněk po 3.

Několik omluvenek včetně té své musel vyřešit náhradní trenér Vojta Puchar, který vedl tým oficiálně poprvé. V užší sestavě musel přemýšlet nad všemi možnými rotacemi, aby početnější soupeř s větším fyzickým fondem neměl navrch.

Jím zvolená úvodní pětka vstoupila do zápasu velmi dobře, nastavila obranu na úroveň „velmi obtížné“ pro soupeře, který za prvních osm minut hry vstřelil pouhých 5 bodů.

Domácí ale od kvalitní hry opustili během druhé části, kdy se chomutovští poprvé v útoku výrazněji nadechli a zápas byl náhle bodově srovnaný. Čtvrtina v režii hostů začala domácímu trenérovi dělat vrásky, ale po timeoutu, kde své mužstvo moudrými pokyny uklidnil, se dostalo s klaksonem hlásící polovinu do jednobodového vedení.

Bitva neustala ani po velké přestávce. Oba týmy se v útoku přetahovaly a prosazovat se dařilo vlastně jen hráčům z vymezeného území.

Střelecký prach si lovosičtí pošetřili až do závěrečné čtvrtiny, během které předvedli absolutní střeleckou (hlavně trojkovou) smršť. Soupeři odešli fyzické síly a to byl čas vhodný pro novou posilu Lovosic a hráče zápasu Matěje Živce. Ten jako jeden z nejmladších hráčů kádru zatáhl za otěže a hlavně jeho zásluhou domácí poslední periodu ovládli 38:7. Na obrané polovině vše fungovalo, jak mělo, i včetně doskoku a díky ofenzivnímu koncertu nakonec Lovosice zvítězily o 32 bodů, což před úvodem poslední čtvrtiny nečekali ani ti nejodvážnější bookmakeři.

Lovosické teď čeká zájezd do Loun, se kterými mají už pár let nevyřízené účty.