Dorostenky okusily individuální schopnosti Slunety

Listopad odstartoval tým U17 zápasem s ústeckou Slunetou. Ta si po pěti kolech držela neporazitelnost a spolu se Slaným se přetahují o první příčku nadregionální ligy skupiny A.

Lovosickým hráčkám se překvapivě podařilo aktivně vstoupit do zápasu a rychlou hrou si vytvářely jednoduché šance k zakončení. Už zde ale začaly drhnout určité aspekty hry, jako třeba obrana jedna na jedna nebo jednoduché přihrávky na kratší vzdálenost. Domácím po těchto chybách stačilo jen rychle otočit hru a jít volně do koše.

Návrat do obrany byl jedním z kamenů úrazu Lovosic. V některých momentech vůbec nepochytily, že kolem nich jde volná hráčka s míčem a cílem zakončit. Defenzíva v postupné hře byla o něco lepší, zde ale zase vázla schopnost výpomoci ze slabé strany.

Náskok Slunety po poločase ještě nevypadal hrozivě, bylo tak stále o co hrát. Největším problémem byl ale obranný doskok. Lovosické po střelách soupeřek nechaly volně doskakovat a nikdo nebyl schopný svojí hráčku odstavit. V těchto chvílích Ústí ukázalo rozdíl v nasazení a ze zápasu udělalo hru kočky s myší. Hosté postrádali základní basketbalové návyky – rychlé uvolnění pro balón, kvalitní přihrávku, box-out nebo jít si po vlastní střele pro doskok. Soupeř všechny tyto věci už v hlavě zabudované má a ukázal, v čem všem je lepší.

Světlé chvíle se daly vidět při rychlejší kombinaci, kdy lovosické místo driblinku (s hlavou dole) radši volily přihrávku a několikrát rozpohybovaly obranu, což vyústilo v úplně volnou střelu. Usilování o útočný doskok párkrát přineslo své ovoce, ale pokusů o něj bylo žalostně málo. Aby byl výkon lepší, musí některé hráčky zapojit hlavu (a s ní i mozek), soustředit se na hru a nenechat se útočnicí jen tak obejít.

Sluneta Ústí nad Labem – ASK Lovosice 109:59 (45:24)

Střelkyně a sestava: Šulerová Eliška 20, Cermanová 15, Dlouhá, Šulerová Marie a Klančíková po 6, Zemancová 4, Kocourková 2, Kylíšková, Balogová.

V domácím zápase proti Mariánským Lázním (neděle 10. 11. od 10:00) nebude místo pro nesoustředěnost nebo špatnou obranu. Holky se budou muset zakousnout a bez polevení odpracovat celý zápas.