Nepřesná střelba potopila dorostenky

Domácí utkání s Mariánskými Lázněmi mělo patřit k těm nejvyrovnanějším. Lovosičtí drží o příčku lepší umístění než soupeř z Karlovarského kraje a pokud chtěli slavit vítězství, museli podat konzistentní výkon na obou stranách hřiště.

ASK Lovosice – BK Mariánské Lázně 45:58 (27:28)

Nástup do zápasu vyšel lépe domácím. Bodově se prosadit dokázalo hned šest hráček a i přes nestabilní obranu plnou faulů si Lovosice vybudovaly desetibodové vedení.

Ukázalo se, že problémy v defenzívě nebyly jen pouhou náhodou. Hosté po rozpačité první části zrychlili hru a línou obranu lovosických přehrávali rychlým přechodem. Na špatnou obranu posléze navázal i útok. Příležitosti ke skórování se stále vytvářely, střelkyně je ale i z nejbližších pozic trestuhodně neproměňovaly. Z hranice vymezeného prostoru někdy nevzešla ani nastřelená obruč, míč se jen odrazil od desky do rukou doskakujících soupeřek.

Po poločase se zmar ještě zvýšil. Nemohoucí obrana lovosických hráček jen vytvářela fauly, ve většině případů naprosto zbytečné. U hostů se výrazně prosazovaly jen dvě hráčky, kterým stačilo individuálních schopností k průniku do koše. Domácí tak poprvé výrazněji ztráceli, utkání ale ještě zdaleka nebylo u konce.

Ani ve čtvrté čtvrtině nepřišel výraznější ofenzivní nápor. Když už se jedna z pěti střel podařila proměnit, soupeř v dalším útoku hned odpověděl. Snížení se tak nekonalo a špatný útok přetrvával. Jedna z věcí, které se změnily k lepšímu, byly souboje pod košem na obranné půlce. Podkošové hráčky pochopily, že nemusí jen stát u hráčky, čekat až dostane míč a pak se nechat jen tak obejít. Zjistili, že takovou hráčku mohou odstavit co nejdále od koše a tím si ulehčit spoustu práce. Taková informace už neměla na vývoj zápasu žádný vliv, protože hráčky Mariánských Lázní už nic domácím zdramatizovat nedovolily.

Střelkyně a sestava: Šulerová 17, Dlouhá Adéla 8, Cermanová 6, Kocourková a Kylíšková po 4, Klančíková, Dlouhá Bára a Zemancová 2, Balogová.

Zápas blbec. Lovosické hráčky měly spoustu šancí, aby se dostaly k jednoduchým bodům, ty ale nedaly. K návratu do zápasu to chtělo jen několik úspěšných útoků za sebou, aby se bodový rozdíl snížil na co nejméně. To se ale nepovedlo a musí tak pomýšlet na výhru při odvetě v lázeňském středisku. Další utkání čeká dorostenky v úterý 19. 11. od 18:45 v Litoměřicích.