Minižačky si udržují neporazitelnost

Minižačky odehrály další zápasy a ani tentokrát nedopřály soupeřkám vítězství.

Domácí utkání s Libercem byly další prověrka toho, co se naše minižačky na tréninku učí a co by již mohly ovládat. V prvním utkání si s chutí zahrály a zastřílely všechny hráčky.  Na hřiště se dostávaly v hodně minutách i mladší hráčky, které sbírají herní zkušenosti. A hodně jich svou bojovností předčí i ty starší. Druhé utkání jako vždy bylo míň bojovné, v pomalejším tempu, děvčata už byla unavená a to i soupeřky. Dokonce domácí hráčky téměř polovinu utkání prohrávaly, ale nakonec několikrát přesně zamířily a nakonec vyhrály.

ASK LOVOSICE – TJ LOKOMOTIVA LIBEREC 58:37

Sestava a body – Novotná 15, Dlouhá 14, Sedláková 10, Nedomová N. 9, Nedorostová 4, Sovová 4, Šafránková, Kurková, Klimtová, Vachová, Bezstarosti, Černochová, Vernerová, Klančíková, Nedomová T.

ASK LOVOSICE – TJ LOKOMOTIVA LIBEREC 43:42

Body – Nedomová N. 10, Dlouhá 9, Sedláková 8, Nedorostová 8, Novotná 4, Klančíková 2, Klimtová 2. 

Poslední zápasy před odvetami v druhém kole jsme hrály v Litoměřicích.

Do šatny jsme se dostaly až 20 minut před začátkem utkání. Takže první zápas byl ospalý, je možné, že i děvčata byla málo odpočinutá z domova. Přítomní rodiče je ani nepoznávaly, jak hrály pomalu a bez zájmu. To platilo pro naše nejstarší hráčky, naopak, mladší hrály s chutí a bojovně. Dokázaly získat v obraně dost míčů, ale skórovat se jim ještě často nedaří. Ale pár košů si daly. Ve druhém utkání dala trenérka do první čtvrtiny jen nejstarší hráčky, tak jak si to většinou přejí – jenže, skoro tři minuty nebyly schopné domácí hráčky ubránit, vzít jim v obraně míč a jít dát koš, to byl těžký oříšek. Nakonec se přeje jen zlepšily v obraně, pochopily rady trenérky a začaly konečně dávat koše. Druhou čtvrtinu si odehrály mláďata. Hrály hezky , dokázaly si rozehrát míč, přihrát si do útoku a dát si i nějaký koš. Nakonec se nám podařilo vyhrát i toto utkání. Domácí byly jen v deseti, takže ke konci utkání už neměly síly na nějaký odpor.   

TJ SLOVAN LITOMĚŘICE – ASK LOVOSICE 11:65

Sestava a body – Lišková 16, Sedláková 10, Novotná 10, Nedorostová 8, Nedomová N. 6, Dlouhá 5, Šafránková 4, Vernerová 4, Klančíková 2, Sovová, Bezstarosti, Nedomová T., Kurková.

 TJ SLOVAN LITOMĚŘICE – ASK LOVOSICE  19:72

Body – Sedláková 18, Lišková 14, Dlouhá 11, Novotná 10, Nedomová N. 9, Šafránková 4, Bezstarosti 4, Nedomová T. 2, Sovová, Nedorostová, Vernerová, Klančíková, Kurková.

V neděli 1.12 začínáme odvetné zápasy v Chomutově.

Do dalších zápasů by se měly děvčata ještě zlepšovat v obranných činnostech.To se jim moc nedaří a některé hráčky dokonce nepovažují obranu za důležitou. Myslí si, že když zápasy vyhráváme, tak to není potřeba. A kapitola sama o sobě je náš doskok po neúspěšné střelbě a opětovném pokusu dát koš. Některé koše dáváme až na třetí – pátý pokus, jen proto, že hráčky nevyskočí. A také ještě musíme zapracovat na střelbě trestných hodů, Jsou to koše téměř zadarmo, ale ne všechny pokusy proměníme.

Pochvalu zaslouží ale všechny za to, že když se nedaří, vždy se najde aspoň jedna, která zavelí k útoku a táhne ostatní. Naše posily z nejmladšího minižactva jsou holky šikovné a hlavně bojovné. Ještě jim chybí herní zkušenosti, ale z jejich chuti hrát a bojovat by si měly ostatní hráčky vzít příklad.