Muži nevkročili do nové sezóny úspěšně

Je čas zapomenout na všechno zlé. Na sedmnáct porážek v řadě, na obdržené koše v poslední vteřině, na špatnou obranu, špatný útok a špatný trénink. To už je všechno pryč.

Teď je tu nový ročník, se kterým přichází i nový formát soutěže. „A“ tým mužů letos bude bojovat opět v Severočeské lize, která je ale rozdělena do tří skupin. Lovosičtí ve skupině C narazí na dva týmy z Děčína, potkají se po roce s Roudnicí a ústeckým Skřivánkem, to vše završeno vyhecovanými duely proti Litoměřicím.

První zápas sehrálo lovosické družstvo proti Válečníkům Děčín „A“. Už jen přítomné sestavy obou týmů dokázaly určit přibližný průběh zápasu. Hosté v sestavě s 12 hráči, proti 6 domácím. Lovosice dokázaly držet krok jen v první čtvrtině, kde time-outem přibrzdily rozjetého soupeře a bodově se skoro dotáhly. Další část ale byla pro domácí příšerná. Hosté rozhodli zápas šňůrou 0-17, během které nedostali šest minut ani bod a tak rozdíl 19 bodů vypadal jako neřešitelný.

Lovosičtí bez možnosti rotovat hráči, aby si odpočinuli, byli během druhé půle méně aktivní jak v útoku, tak i v obraně. Častokrát povolili děčínským i doskočit pod vlastním košem, z čehož dostávali ihned body. Během celého zápasu se nedostali domácí do žádného tlaku ani k většímu bodovému zisku. Děčín si od druhé čtvrtiny v klidu navyšoval náskok a dovedl utkání do vítězného konce.

Pro lovosické to byl tvrdý test, za jehož průběh si mohou sami. V úzké sestavě nemohli konkurovat soupeři, který byl v plné síle a který bude nejspíše usilovat o první příčku ve skupině. V co mohou doufat je, že dovolenkáři a nemocní se rychle zapojí do nové sezóny, která mužstvo zastihla lehce nepřipravené

ASK Lovosice – Válečníci Děčín A 53:86 (27:46)

Střelci a sestava: Puchar 12, Härting 12, Anton 10, Ivančo 8, Žižka 6, Tůma 5.

4. 10. čeká muže utkání v Děčíně proti Válečníkům B.