V čem muži ovládli SČL?

Jak je dobře známo, tým mužů při svém prvním působení v severočeské lize kdovíjak svými výsledky neoslnil.

Přesto se ale ve statistikách našla jedna činnost, kterou lovosický tým v nabité lize suverénně ovládl. Možná myslíte, že to je v počtu obdržených bodů. To máte sice pravdu, to ale není ono.

Sezóna 2018/2019 byla výjimečná z pohledu diskvalifikačních chyb. Během celého ročníku byly tyto nejhorší prohřešky odpískány pouze třikrát. Přesto ale s celkovým počtem dvou DCH se tým Lovosic v této „disciplíně“ umístil na prvním místě.

Tu první dostal čtyři dny před Vánoci v poslední domácím zápase kalendářního roku 2018 ještě hrající trenér Jan Šebo. Ten byl hned v zárodku slovní potyčky spolu s libereckým soupeřem okamžitě poslán do šatny. Lovosice tento zápas totálním kolapsem ztratily, přestože utkání mělo skončit výhrou.

„Vítěznou“ diskvalifikační chybu si přispal Václav Härting v zápase proti Teplicím. Zastával se svého týmového kolegy, který byl při přechodu do útoku podražen. Na to lovosický hráč s číslem 5 zareagoval prudkým strčením do zad teplického viníka a zabombardoval ho ještě několika velice znepokojivými slovními termíny. Ihned po tomto konfliktu zamířil do šatny a lovosičtí tak bez něj v šesti hráčích dohrávali celou druhou půli.

Naštěstí oba prohřešky skončily bez dodatečného potrestání.

Snad se podobných prvenství tým v příštím ročníku zbaví a bude se prodírat výš v těch kladných, jako třeba vstřelených bodů…