3. ročník Memoriálu Jirky Puchara 2019

Po úspěšných turnajích veteránů pořádaných Jirkou Pucharem se pomalu se stává tradicí i memoriál Jirkovi věnovaný. V sobotu 11. května 2019 se v lovosické hale U přívozu konal již jeho třetí ročník.

Stává se skoro tradicí, že z pozvaných a přihlášených družstev se někdo odhlásí. Nejprve to bylo družstvo reprezentace ČR, kterému memoriál kolidoval s Mistrovstvím ČR v Klatovech a v pátek před turnajem se omluvil i tým Kravař z důvodu omluv většiny týmu. A tak se turnaj odehrál ve třech dvoukolově.

Oproti tradičním týmům se letošního ročníku zúčastnilo i družstvo složené z bývalých hráček posílené třemi hráči z družstva mužů. A byl to start velice úspěšný, když v turnaji ženy Lovosic porazily ve druhém kole jak pořadatelské muže, tak i vítěze turnaje – Sokol Zlíchov (že by lepší fyzička ?). Že byl turnaj celkově vyrovnaný, svědčí jednotlivé výsledky, kdy pět utkání skončilo rozdílem ve skóre do 5 bodů.
Při vyhlášení výsledků měl největší důvod k radosti tým Sokola Zlíchov. Druhé skončily ženy Lovosic a třetí pořádající muži Lovosic. Poděkování patří i Martině Blaškové a Anně Jaškovové, které odpískaly celý memoriál bez větších připomínek k výkonu.

Na memoriál navazovala společenská část věnovaná vzpomínce na Jirku spojená s živou hudbou.

Konečné výsledky

Lovo M – Lovo Ž 41:40 33:38
Lovo Ž – Zlíchov 34:49 48:46
Zlíchov – Lovo M 48:34 50:29

Fotogalerie z turnaje