Nejmladší lovosické hráčky odehrály úspěšnou sezónu

Lovosické minižákyně se v uplynulé sezóně 2018/2019 zúčastnily dvou soutěžních kategorií, a to soutěží do deseti let a do jedenácti let. Obě kategorie se hrají formou turnaje, kterého se zpravidla účastní tři týmy ze severních Čech.

Turnaje v kategorii do deseti let jsou koncipovány tak, aby dětem přinášely především radost z pohybu. Není zde důležité zvítězit, ale účastnit se, porovnat síly a především se otrkat do starších kategorií, kde už se na hráče klade vyšší tlak. Turnaj zahrnuje společné pohybové hry, dovednostní soutěže a samotnou hru – basketbalový zápas. Na sobotní sportovní dopoledne jsme se vždy těšili. Dostaly zde příležitost dívky, které si ve starších kategorií moc nesáhnou na míč a také děti z přípravky. Bylo hezké pozorovat, jak z nich postupně opadává nervozita při společném rozcvičení s ostatními týmy a s jakou bojovností a nasazením dívky přistupovaly k soutěžím a zápasům. Pár turnajů jsme vyhráli, většinou skončili druhé. Ale zde se na výsledky nehraje, nejdůležitější je radost z výkonu 🙂 Všechny nejmenší minižákyně za předvedené výkony zaslouží odměnu!

V kategorii do jedenácti let se lovosické hráčky umístily na 10. místě z celkových 16 ti. Oproti minulým sezónám, kdy jsme spíše vysoko prohrávali, je bilance šesti výher a šesti proher krásná. Navíc když se vezme v potaz, že jsme většinou prohráli s chlapeckým týmem či mixem, lze sezónu hodnotit pozitivně. Holky v této sezóně předvedly, že když chtějí, zahrají pěkný basketbal, dokáží dát jednoduchý koš, hezky si přihrát, parádně zabojovat v obraně. Ale nastaly i chvíle, kdy zápasy měly na háku a nikdo nechtěl vzít na sebe zodpovědnost. Těžké zápasy ukázaly, na čem všem se musí v budoucnu ještě zapracovat. I tak je u holek vidět proti loňskému roku pokrok v basketbalových dovednostech. Za uplynulou sezónu jim děkujeme. Byla krásná se vším všudy 🙂