Starší minižákyně mají za sebou úspěšnou sezónu

Tým starších minižákyň sice v posledních šesti zápasech ročníku 2018/2019 prohrál, přesto ale dokázal obsadit třetí příčku v tabulce. S kladnou bilancí 14 výher a 10 porážek je to oproti minulým letem razantní zlepšení.

Během sezóny šlo zaznamenat viditelné zlepšení hráček, které se konečně mohli ukázat v příslušné kategorii. V některých zápasech družstvo dokázalo kontrolovat hru a udávat tempo. Vyzkoušelo si tak tu doteď odvrácenou stranu, kdy nebylo pouhým otloukánkem, ale konečně zvládlo dostat tým soupeře pod tlak.

Světlé chvíle doprovázeli i ty tmavé, zvlášť ve chvíli, kdy proti lovosickému týmu nastoupil kvalitnější soupeř. Zápasy proti Chomutovu, Ústí nad Labem nebo i Litoměřicím ukázaly, že je stále na čem pracovat. Protivník, který dokázal driblovat se zvednutou hlavou, přihrávat, proměňovat vyložené šance i střely z delší vzdálenosti nebo úspěšně házet trestné hody, dělal spoustu problémů, kterým děvčata svým špatným fyzickým fondem nijak nedokázala zabránit.

Přesto lze tento rok hodnotit spíše kladně, už jen kvůli rokům předešlým, kdy je znát určitý progress. V sezóně příští ale čeká tým velká změna v podobě soutěže kategorie U17 a vůbec ve změně celé hry. Družstvo již ale v tuto chvíli pracuje na nových dovednostech a připravuje se na úplně nový basketbal.