Solidní výkon mužů proti Teplicím nestačil

Nebyl čas přemýšlet nad minulým pátkem. Na pořadí tu byl další soupeř, který útočí na nejvyšší příčky severočeské ligy. Teplice sice neoplývají mládím, ale vše nahrazují zkušení hráči, kteří se účastnili již vyšších soutěží. 

ASK Lovosice – BK Teplice 62:83 (33:38)

Lovosičtí věděli, že i přestože hrají na svém hřišti, nejsou úplnými favority. Jejich bilance z posledních zápasů mluvila za vše. V úvodu zápasu ale hrály úplně jiné Lovosice, než na jaké je domácí publikum zvyklé. Celou první čtvrtinu družstvo zodpovědně pracovalo v obraně a v útoku si příliš nekomplikoval. Jednoduché koše vedly k mírnému náskoku, který ale hosté stačili kontrolovat. Lovosice tuto část vládly na doskoku, což se přeneslo do obrazu hry.

Tepličtí, kteří nejspíše lehce podcenili domácí celek, se ale v počátku druhé části oklepali a začali se prosazovat úhlavní střelci. Domácí nezvládli druhou pětiminutovku a během ní převzali iniciativu Teplice. Ty se při polevené obraně lovosických snadno prosazovaly a zlepšeným doskokem nakonec první půlku vyhrály.

Naprostý propad čekal lovosické hned po začátku třetí periody. Nejnebezpečnější střelci Teplic byli po většinu času naprosto volní, což mělo za následek čtyři úspěšné trojky za sebou. Propadem až 25 bodů se lehce nalomila týmová souhra a vůle. Domácí věděli, že v této čtvrtině vlastně ztratili zápas a to hlavně kvůli slabému útoku, ztrátám a nepohlídáním si ostrostřelců. Zaznamenaných 8 bodů bylo prostě málo.

Opět bez nervů hrající Lovosice se vrátily výkonem trochu zpět, kdy se opět dala jejich hra sledovat. První a poslední čtvrtina, kterou domácí na body vyhráli, ovšem nesmazala špatný výkon hlavně ze třetí čtvrtiny a tým tak už 6 utkání čeká na výhru. 

Polovina základní části severočeské ligy je tak za námi, odvety začínají ještě před svátky. Znovu na domácím hřišti hrají muži s Děčínem (30. 11. od 20:00), který už má na kontě 7 výher.