Sluneta ukončila neporazitelnost minižákyň

Lovosické starší minižákyně kromě domácí neporazitelnosti hájily také dlouhou sérii výher. U soupeřek z Ústí se ale dalo čekat, že to nebude taková krasojízda jako doposud. 

ASK Lovosice – BK Sluneta Ústí nad Labem 33:56 (14:53)



A taky že ne. V první čtvrtině domácí narazili na soupeřky, které si jen tak nenechají vzít míč, které se dokáží pořádně rozeběhnout a které hlavně proměňují všechny své šance. 

Slabý výkon v útoku zopakovala i druhá pětka, na kterou soupeřky hladce stačily i s nevypilovanými schopnostmi. Nekolektivnost v útoku, slepé driblování přes celé hřiště, ale i neproměňování volných dvojtaktů mělo za následek 12 nastřílených bodů v první polovině.

Dobrým výkone se Lovosice prezentovaly ve třetí části, kdy slečny konečně pochopily, že přihrávka je jednodušší, než zblázněné driblování a pak zoufalý nájezd. Děvčata předvedla několik velice pohledných akcích směrem dopředu, v plném počtu se účastnila doskoku pod oběma koši a solidně bránila. Opravdu nejpovedenější čtvrtinu potvrdili domácí i skórem 13:10.

Výkon při nástupu závěrečné petice trochu povadl, prohra o 23 bodů se i tak ale dala přijmout s hlavou nahoře.

Zato druhý zápas už byla čistá katastrofa. Skóre 0-9 po první části nevypadala moc dobře. Bohužel k němu ale vůbec nemuselo dojít. Přestože ústecké velice dobře bránily a lovosické se přes ně jen těžko prosazovaly, tak si některé dobré šance vytvořily. Většinou přehozy přes celé hřiště vedly k úplně volnému dvojtaktu, který ale slečny hrubě nezvládly a jednoduché body si tak prostě nepřipsaly. 

Naprosto přesně si s vynakládáním šancí počínaly i dámy z druhé pětky, které neproměňovaly koše přímo z pod koše a volné dvojtakty. Obrana nestačila na kolektivnější pojetí hostů a ti si několika přihrávkami tvořili snadné pozice, které na rozdíl od domácích bez problémů proměňovali. V obraně se lovosickým několikrát stalo, že absolutně nevěděly, která jakou braní. Zmatek v obraně hosté trestali, svojí obranou nutili Lovosice k zoufalostem a druhý zápas jasně ovládli.

Ústečandy tak Lovosicím ukázaly pravou síly kolektivního basketbalu, také ukázaly vzorovou obranu a proměňování vyložených šancí. Snad si to holky zapamatují a budou se snažit předvádět podobnou hru, jakou jim dnes předvedl soupeř.