Muži ani naposedmé nezlomili nepříznivou bilanci

Počet dnů od poslední výhry „A“ týmu mužů v Severočeské lize roste neúprosně vzhůru. Poslední vítězství na půdě Liberce ve 3. kole je už jen jakýsi záblesk, jen letmá vzpomínka. Severočeská liga se ale dostala do druhé půle základní části, což znamená novou šanci k zoufalému dosažení tak potřebné výhry.

ASK Lovosice – BK Horejsek Děčín 61:81 (33:36)

Úvodní prohra sezóny v Děčíně týmu ukázala, že by to o třídu výš mohlo jít. Poté dvě vítězství, na které dnes lze jen vzpomínat. Teď jen černočerná série, které se nezdá být konec. Zatím co soupeři z dolní poloviny tabulky sem tam překvapí nečekanou výhrou, tak lovosickým se něco podobného skoro dva měsíce nepovedlo.

Odveta s Děčínem to ale měla zlomit. Na domácím hřišti (1 výhra, 4 porážky) prostě bylo potřeba zabojovat. Lovosice ve slabší sestavě nezačaly špatně, bodově se prosazovali hlavně Anton a Härting. Dobrou prací v obraně a aktivitou na doskoku z toho byla vyrovnaná první půle.

Mírné zaváhání ve třetí čtvrtině hosté využili a odtrhli se až na 10 bodů, to ale ještě před startem poslední desetiminutovky lovosičtí téměř eliminovali.

Katastrofa, která lovosické postihne zpravidla ve třetí čtvrtině, se pošetřila do nejdůležitější poslední části. Agresivní obrana hostů zapříčinila bezmoc v útoku a každý se snažil vše ztrhnout sám. Do toho ještě vypadla obrana a hosté nastřílenými 27 body nakonec jasně zápas vyhráli. 

Marnost v útoku byla znát hlavně v poslední části. Lovosickým chybí nějaký útočný systém, kterým by všech pět hráčů získalo svou roli a nestáli by jen na místě. Neúspěch v útoku měl vliv na činnost v obraně, hráčům Děčína nedělal problém hrát jeden na jednoho a z toho skórovat, zato bránit úniky lovosických pro ně nebyl skoro žádný problém. Zde asi bude něco špatně.

Střelci a sestava: Anton Karel 19, Korous Jan 15, Žižka Pavel 12, Härting Václav 6, Puchar Jiří 4, Puchar Jakub 3, Staněk Josef 2, Puchar Vojtěch.