Pozápasový rozhovor s trenérkou Lahovskou o výhře U17 nad Libercem

ASK Lovosice – TJ Lokomotiva Liberec 47:46 (20:17)

Paní trenérko, jak by jste celkově hodnotila výkon v utkání? Výkon mi celkově přišel slabý, nejsme schopni stabilně přejít do útoku. Přihrávky, co některé hráčky několikrát dokáží vypustit, jsou nepochopitelné. K tomu bídná střelba a minimální snaha o doskok. Snad jsem na nic nezapomněla.

Odpovídá teda konečný výsledek schopnostem týmu? Absolutně ne. S podobným soupeřem už máme být schopni hrát lepší partie, ne se do poslední vteřiny klepat o výhru.

Co vás nejvíce během zápasu překvapilo? To že jsem ho ve zdraví přežila. O pochvale snad ani nemůže být řeč, možná jen Naty a Karfík za pomoc při rozehrávce, Žambína za pár košů z přehozu.

Utkání s jedním faulem dohrála Anna Jaškovová a při zápase v Děčíně měla pouze dva. Čím si to vysvětlujete? Pochopila snad jak se má bránit? Vysvětlit si to dokážu. Nevím, jak v Děčíně (pozn.: to trenérku zastupovala asistentka/dcera Bára), ale dnes vůbec nebránila a její minutáž na hřišti byla menší, než obvykle. Tak asi proto.

Shrnete mi ještě páteční zápas v Litoměřicích? Co se tam stalo? Tento zápas jsme teda prohráli – 83:68. Po prvních třech minutách jsem myslela, že mě poveze rychlá. Naštěstí je to do litoměřické nemocnice poměrně blízko. Za výkon mých hráček jsem se v jednu chvíli upřímně styděla.

Trenérce Věře Lahovské děkujeme za rozhovor. Na závěr kromě bodových statistik dodáme i to, že lovosické kadetky můžeme opět vidět hrát doma 1. 12. od 10:00 proti Tygřicím z Loun. Jedná se už o odvetu, kde mají naši co vracet.

Střelkyně a sestava: Šulerová 17, Procházková 12, Berešová 8, Karfíková 5, Jaškovová 3, Klančíková 2, Cermanová, Dlouhá