Chomutov potvrdil své kvality a vyhrál rozdílem třídy

BK Levharti Chomutov – ASK Lovosice 102:40 (50:19)

Asi každému bylo jasné, jaký průběh celé utkání bude mít. Tým levhartů z Chomutova je jasný favorit ligy a již teď přední kandidát na postupujícího o třídu výše, tedy do první ligy. S postupem jim pomáhají  hráči, kteří ještě v minulé sezóně hráli českou národní basketbalovou ligu.

Občas není úplně zle, když si tým určí rozumné a dosažitelné cíle, přesto výkon, který lovosický tým chvílemi předváděl, působil naprosto odevzdaně. V těchto chvílích má hráče pohánět chuť ukázat se i při vědomí, že hraje proti lepšímu hráči. Jenže to většině hráčů chybělo.

Domácí hned od počátku kralovali zápasu, do každého útoku se řítili rychlostí zvířete, které je vyobrazeno na středovém kruhu chomutovského hřiště. Častokrát po neúspěšné střele zakládali rychlí protiútok, který proti jednomu lovosickému obránci bez problémů využili.

Hostující hráči s míčem byl po přechodu z půlky vystaven agresivní obraně, se kterou si často nevěděli poradit. Clona na míč vůbec nic nevyřešila, naopak tak vzniklo zdvojení, které nic útočníkům nepřineslo. 

Nijak nebránění střelci sázeli koš za košem, obráncům Lovosic to nepřišlo zvláštní a tak se stalo, že přední střelec Chomutova zaznamenal 40 bodů (z toho 8 trojek a většinou bez obrany). Nikdo z týmu nedokáže vystoupit z řady a takovéhoto hráče eliminovat. Soustředit se na obranu jednoho hráče je prostě jedna ze zásadních slabin mužstva a zrovna teď tento nedostatek byl trestán obzvlášť.

Lepší pasáže přišly v momentě, kdy domácí hráli s hráči z lavičky. Přes ty už se podařilo prosadit a závěrečnou čtyřminutovku Lovosice zvládly se skórem 6-4.

Na aspoň prodloužení už lovosičtí nedosáhli a po jakémsi odevzdaném výkonu byli vyklepnuti o 62 bodů. Domácí vládli všemu, co se na hřišti stalo, byli rychlejší, aktivnější, užívali si zápas a svojí obranou nenechali jediný volný koš.

Střelci a sestava: Žižka Pavel 12, Korous Jan 9, Tůma Jonáš 7, Härting Václav 4, Puchar Vojtěch 3, Anton Karel a Puchar Jiří po 2, Staněk Josef 1, Šebo Jan.

Další tým, který se ještě pere o první příčku v lize, je z Teplic a právě ten Lovosice jako další přivítají u sebe doma v pátek 23. 11. 2018 od 20:00.