Derby s Litoměřicemi domácím uteklo v poslední čtvrtině

Meziměstské derby mezi Lovosicemi a Litoměřicemi měli diváci možnost vidět naposledy před několika lety, kdy se spolu tyto dva týmy potkávaly ještě v oblastním přeboru. Teď na sebe ale narazily o třídu výš – v severočeské lize. I nyní se oba celky nacházejí téměř v totožné pozici – bilance dvou výher a čtyř proher je drží ve spodních příčkách soutěže.

ASK Lovosice – BK Slavoj Litoměřice 53:59 (28:32)

Oba celky se moc dobře znají z dávných let, a proto se zápas odehrával v přátelské atmosféře, ale i přesto nelze opomenout jistá rivalita, která těmto soubojům dodává šťávu.

Úvodní polovina byla vyrovnaná, ani jedna strana se nikam nehnala. Střelecká nepřesnost provázela oba týmy vlastně po celý zápas, prosazovat se spíše dařilo podkošovým hráčům. Do prvního výraznějšího vedení se dostaly hostující Litoměřice ve druhé čtvrtině, kdy využily ofenzivní pasivity domácích a odskočily na 7 bodů. Do poločasu ale lovosičtí zabrali na obou stranách hřiště a náskok téměř dotáhli.

K obratu Lovosice zavelely hned v počátku třetí periody, prosadit se dokázali střelci z většiny pozic. Náskok domácím narostl i díky dobré obraně a dobrému doskoku.

Litoměřičtí se ale devíti bodového náskoku nezalekli a hned s úvodem čtvrté čtvrtiny začali vedení domácích ukrajovat. Družstvo Lovosic v útoku naprosto selhalo, k tomu přidalo několik hloupých ztrát a Litoměřice si pět minut před koncem vzaly vedení zpět a už ho lovosickým nedopřály. Bídu domácích ukončila až závěrečná siréna, po které se radoval z vítězství tým Litoměřic. Vstřelené 3 body Lovosic v poslední čtvrtině mluvily za vše…

Střelci: Härting 16, Puchar Jiří 13, Puchar Jakub 6, Žižka 6, Anton 3, Tůma 3, Korous 2, Puchar Vojtěch 2, Šebo 2 – Bureš 15, Bubeník 10, Rubeš 9, Kodys 6, Rámeš 6, Břešťan 6, Veselý 5, Řezáč 2.