Minižákyně U13 jsou k neporažení!

Kdo by to byl řekl, že po šesti zápasech bude bilance starších minižákyň 6-0. Ale týmy, které se v minulých sezónách praly o přední příčky, zatím ještě síly s lovosickými děvčaty nezměřily. První takový soupeř zavítá z Ústí nad Labem – 25. 11. 2018 (9:00, 11:00 hala U Přívozu).

Poslední dvojzápas ale družstvo Lovosic chránilo domácí neporazitelnost proti týmu Děčínu. S tím nemají slečny z minulých let moc dobré vzpomínky, teď jsou ale o rok starší a basketbalově vyzrálejší. 

ASK Lovosice – BK Horejsek Děčín 74:11 ; 61:18

Hned od první vteřiny vládly lovosické slečny. Ve všech směrech soupeřky převyšovaly – byly rychlejší, bojovnější, od soupeřek si braly míče – prostě to, co trenéři chtějí vidět. Nutno říci, že některé děčínské hráčky od pohledu neměli tolik let basketbalu za sebou, jako lovosické, přesto každá pětka soupeře měla svojí oporu, ve kterou dávali veškerou naději. Naneštěstí pro hosty ale přesně tyto hráčky lovosické obránkyně bez milosti eliminovaly a chodily si pro body. 

V prvním zápase neměli domácí ani jeden výpadek a trhali celé utkání. Přesto ale musíme zmínit tragédii v podobě neúspěšných dvojtaktů, ze kterých bolel zrak. 

Odveta tak slavná od začátku nebyla, domácí ji vyhráli „jen“ 14:10. Nejvyrovnanější část byla následkem zoufalých střel, opět neproměňovaných nájezdů, nekolektivní hry a když už o ní byl pokus, vše ztroskotalo na přihrávce.

Ve zbytku zápasu se ale vše vrátilo takřka do normálu. Děvčata začala přistupovat ke svým hráčkám hladověji, konečně se prosadily z jasných šancí a náskok začal konečně růst. Poté, co si lovosická děvčata nenechala dát ve dvou čtvrtinách ani bod, opět zvítězila vyšším rozdílem.

Hlavně ve druhém utkání ale bohužel trpěla kolektivní hra Lovosic. Některé hráčky se příliš hnaly s vidinou koše zbytečně individuálně a nevolily lepší možnost přihrávky, z čehož vznikly místy rozepře. To ovšem k takovýmto zápasům patří, protože ještě nedávno byly v pozici děčínských přesně naše děvčata, kterým každý bral balón a možnost dát si koš měli minimální. Na tyto časy nesmíme zapomínat a mít je na paměti.

dav