Nejmladší minižákyně vyhrály svůj první zápas v nové sezóně!

V neděli 14.10. zavítaly lovosické hráčky na dvojzápas kategorie U11 do Litoměřic. V prvním zápase změřily své síly s dívčím týmem Litoměřic a ve druhým se smíšeným družstvem České Lípy. Lovosický tým hrál loňský rok Šmoulinku Cup, což je soutěž pro začínající a nejmenší basketbalisty. Tudíž se nedalo předpokládat, co tým ve starší kategorii čeká.

TJ Slovan Litoměřice – ASK Lovosice 10:94 (6:44)

Hned první zápas sezóny si lovosické hráčky užily! Byly na vyšší herní úrovni, a jakmile si to uvědomily, chtěly všechny na hřiště. Bojovaly, běhaly, trošku si přihrávaly a nechtěly střídat. Na litoměřickém družstvu si mohly vyzkoušet své dovednosti, a tak bylo vidět i pár hezkých herních kombinací. Trenéři by našli pár výhrad, ale nechali děvčata v pohodě dohrát zápas. Příště třeba padne stovka!

Body: Sára (8), Věrka (4), Julča (32), Eliška S. (20), Kája N. (22), Kája K. (4), Monča (2), Nela (2)

ASK Lovosice – BK Česká Lípa 20:62 (13:38)

Druhý zápas prověřil naše dovednosti a i psychiku! Česká Lípa nastoupila s chutí bojovat a vyhrát. Lovosické holky se zalekly vyšších holek a chlapců, jejich rychlosti a dravosti. V momentě, kdy zjistily, že už si nedají jednoduchý koš jako v prvním zápase, opadla chuť hrát. Začaly si stěžovat, přestaly se snažit. Jednoduše to vzdaly bez boje, místo aby bojovaly srdíčkem. V plné míře se ukázaly naše herní nedostatky. Máme na čem pracovat Dobře zahrála Eliška S. a svou hezkou chvilku na konci měla Táňa.

Body: Sára (2), Táňa (1), Julča (2), Eliška S. (11), Kája N. (4)

Pochvala patří Monče a Zuzce, které nebojácně odehrály své první zápasy.