Kadetky odjíždějí z úvodního zápasu soutěže bez bodu

Úvodní zápas nadregionální ligy skupiny A odehráli lovosické dorostenky na půdě tygřic z Loun. Hostující přijeli se širší sestavou, než byli zvyklí z minulé sezóny. Přestože se do utkání zapojily všechny hráčky, ve výsledku to nemělo vliv.

Domácí udávali tempo hry vlastně po celou dobu, lovosické hráčky postrádaly týmové pojetí, při snaze něco s míčem vymyslet se vše zaseklo na přihrávce, která nesplňovala ty správné předpoklady, jako je přesnost, razance a výběr přijímajícího. Domácí při doskakování nemuseli vynakládat příliš velké úsilí, své střely si i několikrát po sobě doskočili a nakonec skórovali. Dále například špatné přistupování k hráčkám nebezpečných z trojbodové hranice bylo důvodem, proč už se Lovosice na nic nezmohly. Nejvíc ale můžou mrzet i obyčejné trestné hody, kterých bylo k dispozici poměrně dost, ale byly proměňovány s bídnou úspěšností. Zhruba takto okomentovala výkon lovosických pivotmanka Anna Karfíková.

Do příštího zápasu je třeba zlepšit celkový projev hry a soustředit se na úplné základy. Poprvé se naše dorostenky představí na domácím hřišti proti BC Slaný, a to 20. října od 10 hodin.

BK Tygřice Louny – ASK Lovosice 94:44

Střelkyně a sestava: Šulerová 23, Karfíková 13, Svobodová 6, Procházková 2, Jaškovová, Klančíková, Dlouhá Bára, Helisová, Dlouhá Adéla.