Minižákyně přivezly dvě vítězství z Liberce

TJ Lokomotiva Liberec – ASK Lovosice 21:65, 20:80

Kocourková Adéla 32, Cermanová Barbora 28, Dlouhá Adéla 18, Kylíšková Tereza 18, Šulerová Marie 18, Balogová Vanesa 14, Dlouhá Karolína 11, Sedláková Eliška 4, Lišková Julie 2, Smolová Viktorie, Šmídová Sára, Klimtová Denisa.

Na děvčatech byla cítit při příjezdu do Libereckého okresu lehká nervozita. Atmosféra v lokomotivské tělocvičně byla poměrně chladná, ale spíše kvůli venkovnímu počasí.

První dvě pětky spíše bojovaly sami se sebou, než se soupeřem, protože hned od počátku sice lovosické byly lepší, ale neúspěšnými střelami z bezprostřední blízkosti a svým pomalým pohybem po hřišti dali domácímu týmu přičichnout a bodově se držel celou první půli. Po drobné změně v sestavě už na hřišti vládl jenom jeden tým. Holky konečně pochopily, že balón si můžou od soupeřek v klidu vzít a jít s ním do koše. Sice stále vázla úspěšnost dvojtaktů, ale v obraně žádné chyby nepřicházely. Do konce zápasu se už většinou prosazovaly jen holky z Lovosic a získaly tak první vítězství.

Úkol pro druhý zápas byl jasný – začít bránit hned od začátku a proměňovat jasné šance. To se vlastně dařilo celý zápas všem holkám a střelecky se zapsat do zápisu podařilo drtivé většině. Rozmanitost střelců byla důvodem vedení hostů v polovině o 25 bodů a tak nebyl důvod mít nervy v druhém poločase. V něm holky navázaly na zajeté tempo, kdy bojovností získávali většinu míčů a okamžitě šli na soupeřův koš. Rozdíl 60 bodů v závěru zápasu mluvil za vše, a tak děvčata odjížděly s úsměvem na tváři. Celý tým od trenérů dostal pochvalu za předvedený výkon a bojovnost.