U17 – Pastelka Mladá Boleslav

Po dvou měsících pauzy, kdy jsme museli zápasy zrušit z důvodu zranění hráček, odehrálo družstvo U17 první z odložených zápasů. Děvčata se na tréninku sešla až po novém roce, takže natrénováno moc nebylo. A i když jsme moc netrénovaly, výkon byl docela uspokojivý a dá se říci, že i překvapivý.

ASK Lovosice – Pastelka Mladá Boleslav 42:57 (21:34)

Sestava a body – Šulerová 15, Procházková 10, Karfíková 7, Jaškovová 4, Svobodová 4, Bendová 2, Holubová, Bednaříková.

První část hry se domácím hráčkám povedla odehrát velice hezky, bojovala o každý míč a dokonce až do 6 minuty lépe střelecky. Děvčata hrála s chutí, zahrály si útočné akce, dostávaly se do střelby, pod oběma koši hodně doskakovala Naty, té se hodně dařilo. Asi se na ten míč po pauze kvůli zranění hodně těšila. V 8 minutě bylo skóre 13:13 a to bylo opravdu překvapivé. Jenže, soupeřky se po našich chybách v rozehře dostaly ke konci čtvrtiny 2x lehce k míči a skórovaly z rychlého útoku. Druhá čtvrtina byla ještě více bojovnější, nechtěli jsme soupeřkám dát příležitost k jakékoli hře. Jenže pár chyb hlavně v naší rozehře a žádný doskok pod vlastním košem jim nahrával. Tuto část hry jsme prohrály 7-15, škoda, utkání bylo herně dost vyrovnané. Po poločase jsme opět začaly hrát pěkný basketbal, dařily se nám naučené akce a skórovaly jsme z nich. Tuto čtvrtinu jsme se soupeřkami remizovaly 11-11, hra byla rychlá, pohledná a opět dost bojovná. V poslední části hry jsme opět dokázaly držet krok se soupeřkami, dařilo se nám v naučených akcích zakončených úspěšnou střelbou. Hlavně jsme dokázaly soupeřkám zabránit v rychlém útoku. V závěru jsme se pokusily otočit skóre a vsadily jsme na střelbu trojek. Jenže, tréninkový výpadek byl znát, děvčatům také už docházeli síly, zraněné nohy bolely, ale rozdíl ve skóre byl 10-12, což bylo velice hezké. Škoda, že ty trojky nevyšli.

Po tak dlouhé pauze velice hezky odehrané utkání, děvčata opět bojovala a hrála, tak jak je známe z jejich lepších výkonů. Jejich herní projev byl hodně překvapivý a všichni, kteří je viděli hrát na podzim, byli překvapeni, jak jim to šlo. Tak snad se konečně dočkáme pěkných výkonů a třeba i výhry?