U17 – Pastelka M. Boleslav – Liberec

Basket Pastelka Ml. Boleslav – ASK Lovovsice 71:51 (40:34)

Sestava a body – Šulerová 24, Procházková 12, Jaškovová 11, Holubová 4, Bendová 2, Slavíková.

Pouze v šesti odjely lovosické hráčky k dalšímu utkání do Mladé Boleslavi. Ihned na začátku rozcvičování si vzala slovo Naty a domlouvala s děvčaty, jak na soupeřky. Trenérka po odpočinku na dovolené pouze sledovala, jak děvčata splní, co si před utkáním domluvila. Hráčky se domluvily na zónovou obranu a dá se říci, že se jim v obraně skutečně dařilo. Domácí hráčky byly dlouho zaskočené obranou a nemohly se dostat do nějakého pořádného útoku. Sice daly první koš v utkání, ale až do 7 minuty skórovaly pouze hosté, takže skóre bylo 8:2 pro Lovosice. Po několika zbrklých střelbách hostů se začaly trefovat i domácí a tak skóre po první části hry nakonec bylo 10:8.

Herně vyrovnaná a na body bohatá byla druhá čtvrtina. Hra byla na pohled hezká a bojovná od obou družstev. Rozdíl ve skóre byl stále o dva body, koše padaly na obě strany. Lovosické hráčky hrály hodně vyrovnanou partii. Na to, že byly pouze v šesti, tak velmi pěkný výkon. Po poločasové pauze se hrál opět velmi pěkný basket, nám vycházela hlavně obrana, v té jsme dokázaly sebrat soupeřkám hodně míčů a jít do útoku. Ještě v osmé minutě přesnou trojkou Žambíny jsme udrželi tříbodový rozdíl ve skóre. Potom nám začali docházet síly, ale ještě stále byl zápas hratelný. Jenže v poslední čtvrtině už moc sil nebylo, domácí hráčky nám daly čtyři koše v rychlém sledu a na to jsme už nestihly zareagovat. Konečný výsledek neodpovídá předvedené hře našich hráček, hrály moc pěkně, jen kdyby jich bylo více na vystřídání. I přes prohru zaslouží pochvalu za nasazení v celém zápase a Naty za perfektní organizaci v zónové obraně.

Lokomotiva Liberec – ASK Lovosice 33:42 (14:22)

Sestava a body – Šulerová 12, Jaškovová 10, Procházková 10, Karfíková 8, Bendová 2, Slavíková, Holubová.

V neděli se k nám přidala i Anička Karfíková, takže jsme odjížděly se sedmi hráčkami, a tím byla i větší šance na prostřídání se v zápase. Na domácí palubovce jsme dokázaly hráčky Liberce porazit, jenže to neměli své nejlepší opory. Po příjezdu jsme zjistily, že nejvyšší hráčka soupeřek proti nám nastoupí, takže jsme se na ní připravovaly. Naty opět s děvčaty domluvila, že zkusí zónovou obranu, a také jsme se na poradě soustředily, jak na nejvyšší hráčku soupeřek. Vše je jen o komunikaci hráček na hřišti. Takže – první útok a soupeřky šly proti nám. Ale narazily na naší perfektní zónovou obranu. Dokázaly jsme soupeřky velice často ubránit tak, že nedokázaly do 24 vteřin vystřelit. Po jejich velice špatné střelbě jsme takto získávaly hodně míčů a šly do rychlého útoku.

Koše jsme dávaly po přesné rozehře a pěkně zahraných signálech. Skóre po první části bylo 10:2 pro nás. Ve druhé čtvrtině bylo skóre vyrovnané, domácí se dokázaly prosadit ve střelbě, naopak, naše obrana měla díry. Po změně stran jsme se opět soustředily na důslednou obranu, opět jsme se dokázaly dostat do rychlého útoku, koše jsme dávaly i z naučených signálů. Skóre jsme navyšovaly i díky úspěšným dvěma trojkám Andul. Poslední čtvrtina vyšla na body více libereckým hráčkám, ale naši výhru jsme si dokázaly uhlídat a udržet.

Pochvala všem hráčkám za pěkný bojovný výkon a ochotu makat a vypomáhat si.