Skřivánek Ústí n. Labem – ASK Lovosice, muži

V prvním vzájemném měření sil této sezóny Lovosice vybojovaly v zajímavém zápase vítězství o šest bodů. Tým chtěl odvetu zvládnout lépe, než s Děčínem a do ústecké haly vstoupit s čistou hlavou. Je to také poslední utkání venku v základní části.

Skřivánek Ústí n. Labem – ASK Lovosice 46:93 (24:46)

Hned v úvodu vstřelil trojku Jakub Puchar. Z obou stran jinak nešlo o střelecky úspěšnou pasáž, to potvrdilo nízké skóre. Problémy svojí aktivitou dělali podkošový hráči, někteří skórovali po dvou doskocích až na potřetí. Stačilo pouze přitlačit v obraně na všech pozicích, hlavně nedovolit, aby se prosadily domácí střelci.

To vše se dokonale povedlo v druhé čtvrtině, ve které lovosičtí nepustili soupeře téměř vůbec k ničemu. Zrychlený přechod do útoku, velice dobrá úspěšnost střelby z pole i ze šestek, měla za následek vedení o 22 bodů v polovině utkání.

Konečně se podařilo neusnout na vavřínech, třetí část začala šňůrou 12-0. Poté tempo trochu upadlo, v jednu chvíli hra neměla řád ani na jedné straně a diváci, kteří utkání sledovali, zkoušeli svojí trpělivost. Domácím v útoku nic nevycházelo, ani podkošový hráči už téměř nic nezmohly. Souboje s lovosickými pivoty začali tvrdě prohrávat, po doskoku správně míč směřoval do křídel a ty, pokud mohli, hráli do pomalu vracející se obrany domácích.

Úspěšnost střelby neklesala ani v poslední části. Domácí dostávali trojky přímo do obličeje, a svojí herní frustraci nadále lovosičtí rychlíci využívali. Rychlý přechod nepolevoval a po pohledných protiútocích skórovali hráči jednoduše z dvojtaktu. Náskok navýšili dalšími trojkami Anton a Jakub Puchar, který pálil zvlášť ostrými náboji a přiváděl ústecké svými střelami do obličeje k šílenství. Rozjeté Lovosice zastavila už jen konečná siréna.

Co dodat, tým podržela koordinovaná hra, kterou naštěstí nepřizpůsobila domácím. Navíc šest střelců z osmi zaznamenalo 10 a více bodů, což se už dlouho nestalo.

Body a sestava: Anton Karel 18, Puchar Jakub 15, Härting Václav 14, Žižka Pavel 12, Puchar Jiří 11, Korous Jan 10, Šebo Jan 8, Havlovec Tomáš 4.       TH: 24/18 T: 9 F: 16