BK Horejsek Děčín „B“ – ASK Lovosice, muži

Dva nejlepší celky v soutěži poměřily znovu síly na hřišti Děčína. Ten chtěl vrátit porážku z domácího prostředí, kdy po napínavé koncovce lovosičtí ve velice zajímavém utkání vyhráli o šest bodů. Bohužel prohrané utkání s Chomutovem a Českou Lípou nepřinášeli nejlepší pozici konkurovat v boji o první příčku.

BK Horejsek Děčín „B“ – ASK Lovosice  79:73 (38:31)

Ve slabší sestavě a ve vydýchané hale po předchozím zápase Českého poháru, nevstoupily Lovosice úplně zdařile. Hned od začátku se nedařilo v útoku, body přicházely jen zřídka. Nedůraz pod košem domácí pivoti využily, a již po první části měli pohodlný náskok.

Podobně se hrálo až do velké přestávky. Hosté nedokázali téměř skórovat ze dvou útoků za sebou, pokud tedy jednou ubránili. Přiblížit se na dostřel mohli lovosičtí po trestných hodech, ty ale tým nepodrželi a aspoň se závěrečnou šňůrou 6-0 snížili náskok na sedm bodů.

Děčín měl vlastně pokaždé odpověď na vše, co hosté předvedli. Koš z pole oplatili košem z pole, trojku vrátili trojkou, navíc dávali trestné hody. Přes laxní obranu Lovosic si domácí utvořili nejvyšší vedení v zápase.

V poslední části už Lovosice nemohly co ztratit, přitvrdily na všech frontách a to konečně přineslo ovoce. Náskok pomalu ubýval, dvěma trojkami dvě minuty před koncem byla ztráta už jen pět bodů, níž už náskok domácích neklesl. Odvetu v závěru korigoval Tomáš Havlovec trestným hodem na prohru o šest bodů, to je tedy v součtu remíza.

Body a sestava: Anton Karel 18, Puchar Jiří 14, Žižka Pavel 13, Korous Jan 11, Šebo Jan 9, Havlovec Tomáš 8, Štembera Martin.        TH: 35/18 T: 6 F: 22