Poslední červencový týden se nejmladší basketbalové kategorie ASK Lovosice (přípravka a U11) zúčastnily sportovního pobytu v Zákupech. Celý pobyt se nesl v duchu Olympijských her. Děvčata, nejenže měla trička v barvách olympijských kruhů, ale každý večer našla vzkaz od Pierra de Coubertina, ve kterém se vždy dočetla nějaké zajímavosti z historie Olympiády. Děvčata se taky v pravidelných trénincích zdokonalovala v basketbalových dovednostech, v atletických disciplínách a upevňovala přátelství mezi sebou. Se svými trenérkami a trenéry společně navštívili zámek, kterým je provedla princezna. Počasí opět přálo až moc, ale naštěstí se letos dalo koupat na zdejším koupališti, a tak si všichni užili i vodní radovánky. Holčičky si také vyzkoušely vyrobit z klacíků a provázků kostru člověka, a tím získaly trochu přehled o tom, jak fungují kosti v těle. Jiný večer skládaly puzzle a hádaly, co je to za pána, kterého nakonec složily. Samozřejmě byl to pan Coubertin. Večer před odjezdem se hledal poklad, a aby to bylo opravdu stylové – olympijské, každý si našel svůj olympijsky barevně laděný balíček.

Velké díky patří rodičům, že nám své „poklady“ svěřili, za věcné dary a sladkosti a doufáme, že se všem týden strávený pohybem líbil a že se všichni sejdeme opět v září ve sportovní hale v Lovosicích.

Tím bychom chtěli pozvat i další zájemce, děvčata od 5 – 11 let na nábor, který začíná v pondělí 5.9.2016 ve sportovní hale (Přívozní) a probíhá celý školní rok!