Lovosické basketbalistky zahájily přípravu na novou sezónu.

Družstvo přípravky a děvčat z U11 se připravovalo na soustředění v Zákupech, domácí hřiště na letní soustředění využily děvčata z družstva U13 a U17. V Lovosicích jsme k trénování využívaly sportovní halu, atletický ovál a koupaliště. Soustředění bylo zaměřeno na fyzickou přípravu a po letní pauze i na ovládání míče a zvládání různých herních dovedností. Během soustředění nás navštívil aktivní hráč družstva mužů a zároveň trenér BK Děčín pan Robert Landa a udělal s děvčaty jeden celý odpolední trénink. Děvčata si pod jeho vedením procvičila základy basketbalu, přihrávky, výskoky pro míč, správné zpracování míče, střelbu, ukázal nám několik protahovacích cviků na uvolnění po zátěži. Na závěr jeho tréninku probral s děvčaty z družstva U17 útok proti zónové obraně. Celé odpoledne bylo v jeho režii, děvčata trénink hodně bavil a zajímal, na závěr jsme ještě krátce podebatovali o basketbalu, o přístupu k tréninku a hlavně k zápasům, jak se snažit prosadit a mít radost ze hry. Jedno odpoledne jsme strávily v Aquadromu v Mostě, tam jsme hodně relaxovaly v sauně a ve vířivce.

Basketbalové soustředění v Lovosicích bylo také zaměřené jako příměstský tábor. V červnu dostala děvčata lovosických základních škol nabídku se tohoto tábora zúčastnit, poznat, jak se basketbalistky připravují a třeba se něco naučit. Tohoto tábora se zúčastnila jedna dívka, naše trénování se jí zalíbilo a od září se přihlásila do klubu.

Celý týden se nám vydařil, počasí bylo jako vždy o naše soustředění velice pěkné, takže jsme navštívily i lovosické koupaliště.

Děkujeme všem rodičům, kteří děvčata ve sportu podporují, děkujeme maminkám, které s láskou napekly, městu Lovosice, DDM Elko, Bohušovické mlékárně a Martinu Rokošovi z restaurace Johanka. Pochvala všem děvčatům, které se soustředění zúčastnily a snažily se zdokonalovat.