Ženy – Brandýs n.L. „B“ a „C“

O víkendu čekaly ženy Lovosic v Krajském přeboru pouze soupeři z Brandýsa.

Brandýs n.L. „B“ – ASK Lovosice 39:58 (23:32)

Sestava a body: Živcová (5), Kubínová (11), Hanzlíková, Žáková (6), Miková (4), Kovaříková (10), Hrzánová, Berková (15), Lahovská (9).

V dost okleštěné sestavě odjížděly lovosické hráčky do Brandýsa, kde je čekalo místní „béčko“. Oproti loňsku však domácí svůj kádr hodně obměnili, takže to rozhodně byl úplně jiný zápas, než vloni. A ukázalo se, že to tak jednoduché rozhodně hosté mít nebudou. Sice se ujali brzo snadného vedení, které však domácí do konce první části smazali.

První nalomení soupeře nastalo ve druhé části, kdy se hosté mohli spolehnout hlavně na podkošové hráčky, z nichž Eliška Berková hrála svůj životní zápas, takže se hostům nakonec podařilo bodově odskočit.

Rozhodující byla i ta třetí část, ve které zapnula obrana hostů na plné obrátky, domácí se jen stěží prosazovali střelecky a tak hosté své bodové skóre navyšovali. Poslední část byla opět vyrovnaná, ale body získané v předchozích částech byly rozhodující a lovosické si tak připsaly dva vítězné body.

Brandýs n.L. „C“ – ASK Lovosice 36:81 (17:48)

Sestava a body: Živcová (2), Kubínová (12), Hanzlíková (7), Žáková (12), Palusková Denisa (3), Miková, Palusková Daniela (6), Kovaříková (24), Hrzánová, Berková (6), Lahovská (9).

Proti brandýskému „céčku“ to bylo daleko snadnější. Hosté si vypracovali hned v úvodu dostatečný náskok, který víceméně během zápasu pomalu, ale jistě navyšovali. Lovosické hráčky se basketem bavily, ale rozhodně k úrovni utkání přispěli i domácí, kteří se snažili až do konce utkání o vstřelení dalších bodů.