Žákyně U13 – Děčín a Litoměřice

BK Horejsek Děčín – ASK Lovosice 106:6 (44:2)

Body: Klančíková 2, Nedorostová 2, Šulerová 2. TH: 8/0
Celý zápas tým Lovosic na soupeře prostě nestačil. Domácí hráli s mnohem větším přehledem, bez problémů dokázali obrat do země koukající hráčky o míč. Přihrávky většinou lítaly do rukou soupeře nebo do autu. Občas se rýsovala šance po dlouhém přehozu, ale hráčky byly buď dohnány obránkyněmi, nebo hrubě nezvládly dvojtakt. Jedinou světlou stránku byla bojovnost nejmladších hráček, které za tuto kategorii hrály úplně po prvé. Proč ale byly téměř jediné?

ASK Lovosice – Slovan Litoměřice 4:128 (1:56)

Body: Baudišová 4 TH: 8/2

Hráčky nevěděly, co přesně od nového soupeře čekat. Ten jim ale hned od začátku ukázal, že zápas s Děčínem byl ten lehčí. Téměř všechny hráčky soupeře ovládaly dribling bez problémů, což dělalo lovosickým hráčkám problémy při rozdělování obrany.

Litoměřičtí měli vše pod kontrolou. Párkrát se znovu povedl přehoz, ale rychlé soupeřky dohnaly unikající hráčky a o míč je připravily. Lovosické hráčky měli také šanci přidat koš z trestných hodů, bohužel kromě šestek Anežky byly všechny neúspěšné. V poslední části se ke stále trvající bojovnosti nemladších hráček také přidala již zmíněná Anežka Baudišová. Výsledek by byl možná trochu jiný, kdyby byla podobná bojovnost předvedena od všech hráček.

K tomu celý zápas prosit některé hráčky, aby se pokusily při návratu do obrany pořádně rozeběhnout, to rychle omrzí. Doufejme, že se děvčata nad svými výkony zamyslí, a chyby, které během obou zápasů předváděly, se pokusí eliminovat.