V nadstavbové části, kdy lovosické ženy hrají ve skupině určujícího vítěze Krajského přeboru, se po odloženém zápase v Čelákovicích (bude sehráno 26.3.) představil na lovosické palubovce tým Slovanu Ústí. Už to, že se Krajského přeboru Středních Čech zúčastnily dva týmy ze Severních Čech a oba jsou ve finálové trojici, svědčí o kvalitě obou týmů.

Lovosice – Slovan Ústí 70:57 (28:28)

Sestava a body celkem: Šebová 10, Hanzlíková 11, Žáková 20, Palusková Denisa 5, Kovaříková 15, Palusková Daniela 4, Hrzánová, Miková Eliška 5.

Začátek utkání rozhodně nenaznačoval, že by mělo jít o nějaké drama. Pohodově zahraná první čtvrtina ze strany domácích, kdy se hosté jen těžko prosazovali přes kvalitní obranu a naopak domácím šla celkem střelba, diváky navnadil na snadný průběh celého zápasu.

Jenže s postupem času hosté stále více využívali své rychlosti, dostávali se do snadných střeleckých pozic a domácím se naopak přestala dařit střelba. Obrana Lovosic vůbec nestíhala, takže když v poločase na světelné tabuli svítil nerozhodný stav, nikdo se nemohl divit.

Až do šesté minuty třetí části, kdy hosté vedli další proměněnou trojkou a dva body, se lovosické hráčky stále hledaly. Pak však přišla první lepší chvilka domácích, mezi šestou a desátou minutou dali deset bodů v řadě a svému soupeři přeci jen lehce odskočili. Začátek poslední části však opět přišla na domácí krize, kterou soupeř využil a opět strhl vedení na svou stranu. Lovosické hráčky však mezi pátou a devátou minutou přeci jen v sobě našly dostatek morálních sil (o těch fyzických by se dalo lehce polemizovat), a sehrály tuto část opravdu mistrovsky. Šňůrou dvaceti bodů v řadě zlomily poslední odpor hostů a radovaly se ze svého prvního nadstavbového vítězství. Nutno však říct, že se rodilo ve velkých bolestech a soupeř předvedl velmi dobrý výkon.

Slovan Ústí – Lovosice 54:60 (32:26)

Sestava a body celkem: Šebová 7, Hanzlíková 13, Žáková 6, Palusková Denisa 10, Kovaříková 13, Palusková Daniela 7, Miková Eliška 4.

V odvetě, hrané následující den v Ústí, bylo jasné, že začne lépe to družstvo, které ušetřilo více fyzických sil a to byli tentokráte domácí. Hosté sice ještě ve čtvrté minutě vedli o čtyři body, ale jak v této čtvrtině, tak i v následujících dvou tahali za kratší provaz. Domácí prostě byli u všeho dříve a dařila se jim i střelba. A když už se hosté přiblížili svému soupeři na dostřel, většinou po zbytečných ztrátách domácí opět svůj náskok navýšili.

Ještě že, stejně jako o den dříve, nakonec rozhodla poslední část. Lovosické hráčky ještě „vytáhly z klobouku“ zbytky sil a nakonec vyhrály.

Trenér Lovosic to okomentoval: “Hrát pouze v sedmi dva dny za sebou je opravdu vysilující a přiznejme si to, hráčky Ústí byly prostě fyzicky lépe připraveny. U každého míče byly dříve a dařila se jim i střelba po jednoduchých nájezdech do koše. U nás šlo více o to, zda hráčky najdou v sobě dost morálních sil a pokusí se to spíše svojí zkušeností, než nějakým bláznivě rychlým basketbalem, o solidní výsledek. Jenže to se tři čtvrtiny stále nedařilo. Hlavně se musela zlepšit jejich obrana, což se nakonec ukázalo jako klíčový moment hlavně v poslední části. Vždyť jsme dostali jen sedm bodů. Jenže bylo nutné dohnat i náskok domácích a tady se ukázalo to správné sportovní srdíčko, neboť holky ze sebe vyždímaly zbytky sil a v závěru otočily skóre a tím dotáhly zápas do vítězného konce. Upřímně, domácí si prohrát nezasloužili, jenže vyhrát může jen jeden. O to víc mě těší, že sedm statečných to nevzdalo a rozhodně každá hráčka týmu má na tomto vítězství svojí zásluhu. Teď nás čekají poslední dva zápasy s Čelákovicemi a tady se rozhodne, zda jsme opravdu nejlepší.“

Tabulka

Družstvo Z V P Skóre Body
1. ASK Lovosice 18 16 2 1168:850 34
2. BK Slovan Ustí n.L. 19 12 7 1118:1082 31
3. Basketbal Čelákovice 17 13 4 1118:936 30