Muži – Děčín-Boletice

Po nesehraném utkání Lovosického týmu ve Varnsdorfu z důvodu absence mnoha hráčů kvůli nemoci a zranění, se další týden lovosičtí vydali v nedoléčené sestavě na hřiště Děčína. V prvním vzájemném utkání Lovosice vydřely výhru o 10 bodů.

BK Děčín-Boletice – ASK Lovosice 72:67 (47:39)

Body a sestava: Korous Jan 10, Härting Václav 14, Puchar Jiří ml. 9, Totzauer Jan 11, Puchar Jakub 17, Havlovec Tomáš 4, Malý Tomáš 2.

Domácí začali lépe, ale celá první část se nesla v útočném duchu na obou stranách. Týmy předvedly svůj střelecký nadprůměr a skóre po první čtvrtině ukazovalo 26:22 pro domácí.
Hostující tým, pokud by chtěl myslet na lepší výsledek, tedy rozhodně musel zlepšit obranu a přitlačit na hráče střílející za tři body. Za lovosický tým poprvé nastoupil Václav Härting. A po dlouhé době to byla posila vítaná. Jeho útočná povaha a síla pod košem byla také jeden z důvodů, proč se lovosický celek držel na dostřel. Dalším faktorem byla celkem dobrá úspěšnost střelby za dva body. Tu reprezentovali hlavně Jakub Puchar a Jan Totzauer. Proto také hosté dokázali otočit skóre a v poločase vést o dva body.

Ve třetí části Lovosice znatelně přitvrdily v obraně hlavně pod košem, a i když měly chvilkové výpadky v obraně, dokázaly tuto část také vyhrát o dva body, takže před poslední částí měly přeci jen trochu nahráno.

Ovšem v každém zápase přijde čtvrtina, která se nepovede a bohužel to byla čtvrtina poslední. Obrana hostů měla výpadek prvních čtyři minuty, naopak střelba byla tragická, takže domácí vývoj zápasu dokázali otočit. Nemůže se ovšem lovosickému týmu upřít snaha, ta někdy bohužel ale zavinila nepřipravené a zběsilé střely, které vždy nevedly k úspěchu. Nicméně v šesté minutě na světelné tabuli svítil nerozhodný stav. A přišel opět výpadek v obraně a střelecké trápení. I přes radu trenéra, kterou byla připravit si jistou střelu, se hosté pouštěli znovu do neúspěšných, těžkých střel.
Hosté v této části dali pouhých 9 bodů, z toho šest ve hře.

„Celý zápas rozhodla poslední čtvrtina – v té jsme se nezmohli vůbec k ničemu. Vždy nám jedna ze čtvrtin nevyjde. Musíme teď vrátit porážku Mostu na domácím hřišti.“ Okomentoval po zápase kapitán hostujících Jiří Puchar ml.

Další utkání sehrají Lovosice doma proti Mostu 20. 3.2015.

Tabulka

Družstvo Z V P Skóre Body
1. BK Děčín – Boletice 5 4 1 375:346 9
2. BK Baník Most B 5 3 2 363:338 8
3. TJ Slovan Varnsdorf „B“ 4 1 3 261:307 5
4. ASK Lovosice 4 1 3 252:260 5