Poslední utkání na domácí palubovce svedly Lovosice proti Mostu. Ten si z minulého zápasu přivezl lepší vzájemný výsledek – vítězství o 10 bodů. Aby tedy mohl lovosický tým pomýšlet na lepší umístění v tabulce, musel soupeře udolat o více než 10 bodů. Oba týmy nastoupili se značně prořídlými kádry, takže se nečekala žádná honička.

ASK Lovosice – BK Baník Most 75:54 (46:31)

Body a sestava: Korous Jan (10), Härting Václav (9), Anton Karel (15), Puchar Jiří ml. (15), Žižka Jan (12), Havlovec Tomáš (8), Totzauer Jan (6)

Celou první část ani jeden z týmů nedokázal pořádně zformovat obranu. Těžili z toho hlavně střelci ze střední vzdálenosti. Domácí chtěli využít oslabenější sestavy Mostu, proto měli využívat hlavně rychlého přechodu do útoku. Jenže ten byl často pomalý a než se hráči „uráčili“ vyhodit míč po koši nebo se po doskoku rozeběhnout, byli už Mostečtí zformováni v zónové obraně. Hosté nikam nepospíchali a domácí se jim bez problémů přizpůsobili.

V podobném duchu se odehrála i druhá část. Jenže poslední tři minuty před přestávkou rozhodly o budoucím vítězi tohoto střetnutí. Tento úsek totiž lovosičtí vyhráli 16:4 hlavně díky skvělé úspěšnosti střelby za tři body. Dařilo se hlavně Antonovi a Totzauerovi. Po polovině zápasu tedy domácí vedli o patnáct bodů.

Hned na začátku třetí části Most ale stáhl náskok na devět bodů kvůli nedůrazné obraně, domácím se tři minuty nepodařilo skórovat a pomalu se rýsovala dramatická koncovka. Lovosice se ovšem otřepaly ze slabé chvilky, v obraně hráči začali vynakládat větší úsilí a agresivitu a to vedlo k chybám hostujícího celku. Zlepšenou obranu znovu doprovázela dobrá střelba.

V poslední části stále fungovala agresivní obrana a Most už se nezmohl k obratu i přes slabší pasáž v útočné činnosti domácích. Poslední část sice Lovosice prohrály o bod, celkový rozdíl však stačil k tomu, aby přinesl lepší pozici ve výsledné tabulce lovosickému týmu.

O tom, zda Lovosice skončí celkově šestí nebo sedmí, rozhodne po prohře Varnsdorfu s Děčínem odložený zápas Lovosic ve Varnsdorfu, kde lovosičtí potřebují pouze vyhrát.

Tabulka

Družstvo Z V P Skóre Body
1. BK Děčín – Boletice 6 5 1 454:418 11
2. BK Baník Most B 6 3 3 417:413 9
3. ASK Lovosice 5 2 3 327:314 7
4. TJ Slovan Varnsdorf „B“ 5 1 4 333:386 6