Ženy – Čelákovice 26.3.

Lovosickému týmu žen zbývá v Krajském přeboru sehrát už jen dvě utkání a jsou to utkání o 1. místo v soutěži. Soupeřem je jen jeden tým a to družstvo Čelákovic. První utkání sehrály ženy ve čtvrtek a matematika byla jasná. V případě vítězství domácích by rozhodoval poslední zápas v Lovosicích (11.4.), v případě vítězství hostů by se staly vítězem soutěže Lovosice.

Čelákovice – Lovosice 59:71 (30:43)

Sestava a body celkem: Šebová 8, Hanzlíková 15, Žáková 9, Palusková Denisa 2, Miková Kateřina 8, Kovaříková 22, Palusková Daniela 2, Miková Eliška 5.

Velkého úspěchu dosáhly ženy Lovosic, když po téměř tříleté herní pauze dokázaly vyhrát Krajský přebor Středních a Severních Čech s možností hrát kvalifikaci o II. ligu. Jenže poslední krok je vždycky nejtěžší a tak pojďme na čtvrteční zápas, který rozhodl.

Utkání se hrálo v netradičním čase 20.15 hod. Část týmu hostí „našla“ tělocvičnu až v čase 20.05 hod. a možná již tato skutečnost položila základ k následnému vítězství v utkání. Děvčata se totiž „rozeběhla“ již při přípravě a převléknutí do zápasu.

Do utkání hosté nastoupili bez bázně a hany a od začátku se dařilo proměňovat šance a solidně ubránit soupeře. Náskok ve skóre postupně narůstal až na rozdíl 18 bodů ve třetí čtvrtině, lovosické hráčky neztrácely koncentraci a hrály pro radost. Domácí měli jedinou zbraň a to střelbu trojek, kterou opravdu dostatečně využívali (proměnili jich nakonec jedenáct).

V poslední části domácí přitvrdili v obraně a dařilo se jim proměňovat střely jak z dálky, tak i nájezdy. Náskok hostů stáhli na 4 body, ovšem hosté nezazmatkovali, opět se zkoncentrovali na obranu, nedovolili již domácím jednoduše skórovat a zaslouženě vyhráli rozdílem dvanácti bodů. Body hlavně proměňovali ze šestek, ale každý bod se počítá. Konečně se ozývá závěrečný klakson oznamující konec zápasu a lovosické hráčky mohou slavit. Velký úspěch.

Pochvala za předvedený výkon a splněné předsevzetí patří všem hráčkám. Předsevzetím bylo vyhrát zápas jakožto dárek trenérovi k jeho „kulaťoučkým“ narozeninám. Trenér sice na lavičce tentokráte chyběl, ale vítězný řev (nebo pokřik?) svých „oveček“ si vychutnal po telefonu.

Tabulka

Družstvo Z V P Skóre Body
1. ASK Lovosice 19 17 2 1239:909 36
2. Basketbal Čelákovice 18 13 5 1177:1007 31
3. BK Slovan Ustí n.L. 19 12 7 1118:1082 31