U 14 – Zákupy, nadstavba o 4.-5. místo

Nadstavbové zápasy o konečné místo v tabulce odehrály lovosické žačky o uplynulém víkendu s družstvem Zákup. Všechna utkání byla přeložena kvůli jarním prázdninám na lovosicku, ale právě tento víkend začínaly jarní prázdniny právě soupeřkám, přesto jsme zápasy odehrály.

TJ ASPV Zákupy – ASK BK Lovosice 44:46 (5:16, 14:6, 7:15, 18:9)

Sestava a body – Svobodová 12, Bednaříková 9, Jaškovová 8, Karfíková 7, Švábová 5, Šulerová 3, Křivánková 2, Smutná, Durková, Hančlová, Procházková.

TJ ASPV Zákupy – ASK BK Lovosice 46:61 (10:19, 10:12, 9:20, 17:10)

Body – Jaškovová 15, Svobodová 14, Bednaříková 8, Karfíková 8, Šulerová 5, Křivánková 4, Smutná 4, Švábová 3

Oba dva zápasy se lovosickým hráčkám na hřišti soupeřek vůbec herně nevydařily. Hrály hodně špatně jak v obraně, tak hlavně v rozehře. Nedokázaly jsme si přihrát přesně, hodně míčů směřovalo přímo do rukou soupeřek, přihrávky byly naivní a tak i soupeřky, které nejsou herně moc zdatné, nám velké množství přihrávek dokázaly sebrat. V útoku jsme byly nerozhodné, pomalé a málo důrazné, a tak se domácí hráčky pomalu, ale jistě dostávaly do hry a podporované domácím publikem se začaly střelecky prosazovat a v poslední čtvrtině se dostaly až na rozdíl jednoho koše. Lovosické hráčky podaly v těchto zápasech dost špatný výkon. Oba zápasy se také ale nevydařily ani rozhodčím, ti byli nepřesní ještě víc než lovosické žačky a svým nekvalitním výkonem se také výrazně na obou výsledcích podepsali.
Dá se říct, že hlavně ve druhém utkání odpískali každý dotek naší hráčky v obraně za faul, takže třeba ve třetí čtvrtině jsme měli už ve druhé minutě 4 fauly, a tak se od třetí minuty házely trestné hody, soupeřky házely celkem 14 šestek, ale naštěstí nedávaly a podařilo se nám celkově čtvrtinu vyhrát velkým bodovým rozdílem.

Domácí prostředí je domácí prostředí – tak by se dali popsat nedělní odvetné zápasy lovosických žaček s děvčaty ze  Zákup.

ASK BK Lovosice – TJ ASPV Zákupy 46:30 (19:4, 13:5, 10:8, 4:13)

Sestava a body – Svobodová 14, Švábová 9, Bednaříková 7, Smutná 6, Jaškovová 4, Karfíková 2, Šulerová 2, Procházková 2, Křivánková, Brůnová, Procházková, Berešová.

ASK BK Lovosice – TJ ASPV Zákupy 69:20 (25:2, 19:5, 17:4, 8:9)

Body – Bednaříková 16, Svobodová 14, Karfíková 12, Smutná 8, Procházková 6, Jaškovová 6, Šulerová 4, Švábová 3.

V prvním utkání se domácí hráčky pod vedením Andulky na rozehře do soupeřek pustily s chutí, hned první nájezd Štěpánky do koše byl úspěšný a pak se přidala Lucka. Ta si tedy zahrála- jedna akce za druhou, finta, s míčem hned do koše, soupeřka ji vůbec neubránila a tak si Lucka s chutí zastřílela. Takhle by to mělo na pozici podkošové hráčky vypadat.
Skóre po první části bylo 19:4 pro domácí, a na hřiště nastoupily další hráčky. Na rozehře byla Andrea, také ona dávala pokyny jak do útoku, děvčata hrála hodně útočné akce, ze kterých úspěšně skórovaly. Dařilo se Andree a Elišce Smutné, Andrea na konci čtvrtiny dala i trojku. Docela pěkná hra ze strany domácích byla ještě i ve třetí čtvrtině, zato poslední část hry opět katastrofa. Lovosické hráčky hrály zbrkle, v obraně naivně a v útoku najednou tápaly. Střelba hodně špatná, vlastně skoro žádná, neměly jsme ani pořádný doskok a tak ještě že si domácí hráčky v prvním poločase vytvořily bodový náskok.
Druhé utkání bylo ze všech zápasů o konečné 4. místo v tabulce nejhezčí herně a nejlepší na rozdíl ve skóre. Hned první čtvrtinu jsme vyhrály 25:2, byla to paráda, hezká hra, výborně a docela přesně zahrané akce a úspěšně střelecky zakončené. Andree se podařila další trojka, body dávala i Anička (konečně nějaké), a hlavně se nevyfaulovala. Také druhá čtvrtina byla vydařená, děvčata hrála jednu akci za druhou, dávaly koše jeden za druhým, o body se postarala Andulka se Štěpánkou, ale už se objevila občas nějaká chybička. Ve třetí čtvrtině se opět děvčatům dařilo, hrály s chutí, zahrály si útočné akce, někdy nepřesně, ale už snad chápou, jak na ně. Při hraní těchto akcí je třeba myslet, zahrát je hodně důrazně a při jakékoli změně reagovat na situaci, která na hřišti vznikne. No a opět poslední čtvrtina, opět prohra. Jestli nám už docházely síly, či co, prostě se zase nedařilo, špatné přihrávky, nepřesná střelba, žádný doskok. V těchto zápasech si také zahrály nové hráčky týmu, sbíraly zkušenosti a zapojovaly se pomalu do hry. Byla to Petra Procházková, Naty Hančlová a Anežka Berešová. V sobotu si s námi zahrála také Vanda Durková.
Tyto výhry zajistily lovosickým hráčkám čtvrté místo v celkové tabulce oblastního přeboru žaček.
G R A T U L U J E M E