V předposledním kole Oblastního přeboru a zároveň posledním utkání, který sehráli na domácí palubovce, měli muži Lovosic pouze jediný úkol. Nejen vyhrát nad Novým Borem, ale zároveň pro umístění do 6. místa vyhrát minimálně o patnáct bodů.

Lovosice – Nový Bor 67:42 (34:25)

Sestava a body celkem: Anton (9), Šebo (21), Beránek (3), Pova (5), Puchar Jiří, Korous (4), Žižka, Totzauer (4), Havlovec (6), Puchar Jakub (7), Malý (8).

Domácí tým byl odhodlán odčinit divokou střelnici, která se odehrála na hřišti soupeře, což se jim dařilo do šesté minuty první části, kdy již vedli o sedm bodů. Opět byla snaha o kvalitní obranu, i když všem bylo jasné, že tentokráte padne daleko méně bodů, o to více bude záležet na obranné činnosti.

Ve druhé části se hrál vyrovnaný basketbal, ale to jen proto, že domácí se svému soupeři přizpůsobili. Místo agresivní obrany nechali svého soupeře mnohdy vystřelit bez toho, aby byl bráněn a hosté toho dokonale využívali. Nakonec se v této části rozešli soupeři bodově na stejno, takže o všem se nakonec rozhodovalo až po hlavní přestávce.

A první, velmi důležitý krok k celkovému šestému místu v Oblastním přeboru udělali muži Lovosic ve třetí části. Hlavně díky tlaku na hráče s míčem se hosté dopouštěli chyb, které domácí tvrdě trestali jednoduchými koši s rychlých protiútoků. Najednou to bylo o dvacet a byla to asi nejhezčí část tohoto utkání, alespoň z pohledu domácího diváka. Po různém prostřídání po odehraných osmi minutách domácí hodně polevili, takže hosté si opět dali nějaký ten bodík, ale nástup do poslední části opět domácímu týmu vyšel a celý tým tak šel svému doposud nejlepšímu umístění v Oblastním přeboru hodně naproti. Sice to již nebyl nějak atraktivní basketbal, ale hlavně díky opět dobré obraně se hosté pořádně nedostali ke střelbě, takže vítězství domácího týmu bylo opravdu zasloužené.

A jelikož Roudnice doma o bod porazila Most, je již o konečném pořadí ve skupině o 5.-8. místo rozhodnuto.

Poř. Družstvo Z V P Celkové skóre B
1. BK REAL Roudnice n.L. 5 4 1 359:338 9
2. ASK Lovosice 5 3 2 349:321 8
3. TJ Stadion Nový Bor 5 2 3 335:399 7
4. BK Baník Most B 5 1 4 361:346 6