Další zápasy na domácí palubovce odehrálo družstvo žaček hned v neděli 26.1. I stímto soupeřem hrály lovosické hráčky na podzim herně docela vyrovnané zápasy a tak se chtěly pokusit soupeřky porazit.

ASK BK Lovosice – Slovan Litoměřice 31:30 (18:11)

Sestava a body- Svobodová 9, Švábová 6, Bednaříková 6, Karfíková 5, Smutná 4, Jaškovová 1, Brůnová, Šulerová, Procházková.

První a v závěru téměř infarktový zápas jsme se do soupeřek pustily s chutí, aktivně a bojovně. Začínaly jsme se základní pětkou hráček – Šulerová, Jaškovová, Smutná, Karfíková a Procházková. Hráčky měly určeno, kdo bude bránit nejlepší střelkyně soupeřek, měly dodržovat pokyny trenérek v jejich obraně a hlavně hrát bez zbytečných faulů. Ale i soupeřky nás bránily hodně důrazně, takže se ani jeden soupeř nedostal lehce do střelby. Naše koše padly po pěkně zahraných akcích, přesto bylo skóre velice nízké, první čtvrtina skončila 6:4. Do druhé čtvrtiny jsme vystřídaly a do hry se dostala Bednaříková, Svobodová a Švábová, pokračovala ještě Žambína a Anička K. 12:7 Pokyn byl stále stejný, nefaulovat, ale bránit důsledně, nenechat soupeřky jít do rychlého útoku a ubránit hráčky tak, aby si pokud možno nerozehrály. V útoku si lovosické žačky opět zkoušely zahrát útočné akce, pokud je děvčata zahrála v dobrém postavení a důrazně, bylo to pěkné a hlavně se jim podařilo skórovat. Štěpánce vyšel občas nájezd do koše a tak se domácí dostaly do vedení v poločase na 18:11. Docela slibný náskok před druhým poločasem, ale v této kategorii se dá vše změnit během pár minut.

Třetí čtvrtina byla už hodně bojovná, soupeřky z Litoměřic byli hodně povzbuzované svými rodiči. Domácí hráčky si pěkně rozehrávaly, dostávaly se do střelby a skórovaly. Opět jim vycházely i naučené útočné akce. Vedení domácích po třetí části hry bylo 26:15, a mohlo se zdát, že domácí hráčky bodový náskok udrží. Ale jako by se zalekly, že by mohly vyhrát, začaly domácí hráčky kupit jednu chybu za druhou, začaly v obraně faulovat, soupeřky nebyly schopné doběhnout a čistě je ubránit při střelbě. A zase naše slabina, nemáme žádný výskok, děvčata se nesnažila míč doskočit a tak soupeřky dávaly jeden koš za druhým. Takže po kupě chyb se hostující hráčky dostali na rozdíl 4 bodů v šesté minutě. V sedmé minutě se do střelby nedostal nikdo, jenže domácí hráčky začaly zbytečně faulovat, až si jako tým udělaly hodně faulů a soupeřky v poslední minutě střílely celkem 10 šestek. Naštěstí pro domácí se netrefovali. Podařilo se jim až 10 vteřin před koncem dát jednu šestku a najednou bylo vyrovnané skóre. Domácí trenérky si vzali během poslední minuty tři oddechové tajmy, aby poradily hráčkám jak utkání dohrát do vítězného konce. Jenže najednou si hráčky na hřišti navzdory pokynům trenérek dělaly co chtěly.

Až poslední tajm 10 vteřin před koncem po vyrovnání skóre děvčata asi pochopily, že by bylo zahrát něco jinak. Takže pokyn, zahrát signál tak, že Andulka si jde pro míč, snaží se najet do koše a pokusí se pokud možno skórovat, děvčata konečně splnila. Jenže Andul koš nedala, ale byla faulovaná a šla házet dva trestné hody. To už všichni v hale věděli, že pokud dá aspoň jednu, vyhrajou domácí, pokud se netrefí, tak se bude prodlužovat, protože v okamžiku faulu na ní byl konec utkání. Takže již nikdo z hráček nedoskakoval a vše měla v rukách Andulka. INFARKTOVÁ SITUACE jak pro ni, tak i pro všechny hráčky, už hodně nazlobené rodiče soupeřek a hlavně TRENÉREK. Takže – první pokus, Andul se chystá, odpočívá, připravuje se na střelbu a…..nedala. Ještě jeden pokus. Opět příprava, delší pauza před střelbou a……DALA.! ! ! Paráda, výhra o jeden bod, radující se domácí hráčky, ubrečené soupeřky a nakonec i zasloužený potlesk od domácích diváků. Hurááááá.

ASK BK Lovosice – Slovan Litoměřice 40:37 (20:13)

Body – Jaškovová 11, Bednaříková 9, Svobodová 6, Švábová 4, Procházková 3, Karfíková 3, Smutná 2, Šulerová 2, Brůnová.

Druhé utkání bylo skoro jak přes kopírák, jen s tím rozdílem, že si lovosické žačky mírný bodový náskok pohlídaly, snažily se nedělat jak zbytečné fauly, tak i chyby v rozehře.

Pochvala domácímu týmu za pěkné herní akce, když je děvčata zahrála zodpověďně a důrazně, tak to byla radost sledovat a ldyž z toho byl koš, tak to byla radost dvojnásobná.No a v dalších trénincích zapracujem na střelbě a hlavně výskoku.

Konečně máme opravenou halu a tak se můžeme i pořádně rozeběhnout.