Nadstavbová část Oblastního basketbalového přeboru mužů začala prvním kolem. Lovosičtí se ve skupině o 5.-8.místo postupně střetnout s Roudnicí, Novým Borem a Mostem. Hned na úvod zajížděli do Roudnice, ještě před čtyřmi lety ambiciózním týmem myslícím na vyšší soutěže. Kdeže ale loňské sněhy jsou, nakonec se oba týmy sešly v Oblastním přeboru.

Roudnice n. L. – Lovosice 76:58 (35:21)

Sestava a body celkem: Anton (6), Šebo (10), Beránek (9), Pova (4), Puchar Jiří ml. (4), Puchar Jiří st., Hyk (2), Totzauer (7), Puchar Jakub (14), Malý (2).

Po dlouhých letech si dnes Lovosice můžou dovolit hrát na dvě pětky, a to ještě tři hráči pro nemoc chyběli. Jenže jak říká jeden klasik – na množství nehleďme, a to se projevilo hned v úvodní části. Domácí prostě měli na svojí straně lepší kvalitu a bylo to znát hlavně v obranné činnosti. Hostům domácí nedovolili téměř nic a podle toho také vypadalo i skóre po první části, kdy lovosičtí dali pouhých šest bodů.

Podle dalšího vývoje se nakonec ukázalo, že náskok získaný v první části domácí již navyšovali daleko pomaleji, ale přesto dokázali všechny čtvrtiny vyhrát, takže výsledek zcela odpovídá dění na palubovce.

Hostům opět nevyšla obranná činnost. V ní někteří hráči doslova „plavali“, kdy zejména nejvíce problémů dělalo pokrytí tzv. slabé strany. Ani útok mnohdy nebyl připraven tak, jak by to mělo být a často zoufalá střela stále častěji nenacházela cíl. Když se k tomu připočetly i technické chyby, v podstatě to jinak ani dopadnout nemohlo. Faktem je, že to hosté domácímu týmu dost usnadnili.

V dalším kole již příští týden zajíždějí lovosičtí na palubovku Nového Boru, kde se jistě pokusí o zlepšení své herní reputace.

Tabulka skupiny o 5. – 8. místo
Poř. Družstvo Z V P Celkové skóre B
1. BK Baník Most B 1 1 0 104:56 2
2. BK REAL Roudnice n. L. 1 1 0 76:58 2
3. ASK Lovosice 1 0 1 58:76 1
4. TJ Stadion Nový Bor 1 0 1 56:104 1