U 12 -Chomutov

Lovosické minižactvo odehrálo další velmi pěkné a bojovné zápasy, přijely soupeřky z Chomutova, které jsou na prvním místě v tabulce a dosud neokusily prohru.

Domácí trenérky využily možnosti, nechat hrát hráče až ve třech čtvrtinách, a tak se domácí tým chtěl pokusit obě utkání vyhrát.

První utkání jsme začali s prvním pětkou – Šulerová, Bednařík, Kyzivát, Udatná a Dlouhá. A začali jsme hodně dobře, hráči byli informováni o nejlepších střelkyních soupeřek a měli se zaměřit hlavně na jejich obranu. To se nám dařilo a tak naše skóre hezky narůstalo. V obraně jsme získávali hodně míčů, hráči si míč nezištně přihrávali do rychlých útoků anebo si sami zakončili nájezdem do koše. Toto se dařilo Žambíně, Michalovi i Pavlovi, ten si dovolil občas i nějakou basketbalovou parádičku. Byl to hezký začátek a skóre bylo 19:6, za což si hráči zasloužili velkou pochvalu. V další čtvrtině nastoupila opět Žambína, Smutný, Pokorný, Brůnová a Šindelářová. Této pětce se moc nedařilo skórovat, ale dokázali ubránit soupeřky, které se do střelby právě díky výborné obraně nedostaly skoro vůbec. Vyhráli jsme tuto čtvrtku 7:5, bodů moc nepadalo, více se dělali chyby ve střelbě, ale obrana byla hodně důrazná, hlavně zásluhou Žambíny, ta dokáže ubránit a oběhat i dvě hráčky najednou.

Po poločase se lovosickému týmu moc nedařilo, třetí čtvrtina byla plná chyb, hlavně nám chyběl doskok, soupeřky skórovaly na druhý- třetí pokus, protože naše hráčky i hráči neumí vyskočit. Skóre této části hry bylo 24:10 pro soupeřky. Škoda, soupeřky už byli nalomené a najednou byl rozdíl ve skóre o jeden bod před poslední čtvrtinou a boj začal nanovo. Tato třetí čtvrtina se taky nevyvedla ani rozhodčím, dopustili se hodně nepřesných rozhodnutí. Takže domácí opět začali tlačit na soupeřky, v obraně ještě víc přitvrdili, snažili se hrát kolektivně a dávali i body z naučených akcí. V šesté minutě bylo skóre již 46:37, soupeřky se do této doby vůbec netrefily. Poslední dvě minuty ale začaly skórovat a dotáhly se až na konečný stav 48:43. Závěr utkání byl hodně dramatický, ale domácí si nakonec vedení udrželi.

Druhé utkání mělo téměř stejný průběh, jak herně, tak i na skóre v jednotlivých čtvrtinách, bodově to bylo 22:8, 9:8, 10:15 a 17:11. Opět prohra ve třetí čtvrtině. I v tomto zápase jsme si zahráli naučené akce, hodně košů padalo po signálu na útočném koši a hráči také skórovali ze samostatných nájezdů do koše.

Pochvalu za velmi pěknou hru zaslouží Žambína, dokáže bránit i útočit již s přehledem o dění na celém hřišti, konečně si dala i dost bodů, v obraně pochvala za výpomoc spoluhráčkám. Pavel hrál také velice pěkně, získával hodně míčů po důrazné obraně soupeřky a sám úspěšně zakončoval, i on se zlepšuje a má přehled o celém hřišti, dokáže zakončit pěknou basketbalovou parádičkou, no někdy je to parádička, ale bez koše. Ale je to pěkné pokoukání. Michal hraje také velice hezky, důrazně v obraně, i on pomáhá s obranou svým spoluhráčkám, lehce si míč získá a sám zakončuje, je rychlý a málokterá soupeřka ho stíhá. Velmi pěkně se v těchto zápasech ukázal i Míra, ale je malý a ještě neví, jak na to, aby ho soupeřky nezblokovaly, velice často se dostane až pod koš soupeřů, ale bývá čistě blokován. Pár bodů z nájezdu do koše přidal Viktor, maká v obraně, dokáže také hráčce míč vzít, ale jeho nekoordinované pohyby ho brzdí a nedokáže v pohodě předriblovat celé hřiště a zakončit.

ASK BK Lovosice – Levhartice Chomutov 48:43 (26:11)

Kyzivát 24, Šulerová E.12, Bednařík 10, Šindelářová 2, Šulerová M., Brůnová, Knopová, Formánková, Udatná, Pokorný, Smutný, Dlouhá, Durková, Bilíková, Zimáková, Hančlová, Klančíková, Procházková, Helisová.

ASK BK Lovosice – Levhartice Chomutov 58:42 (31:16)

Kyzivát 24, Bednařík 13, Šulerová E. 10, Smutný 4, Brůnová 3, Udatná 2, Pokorný 2.

V posledních letech spolupracujeme s roudnickým klubem, jejich chlapci nás poslední tři roky doplňovali při kvalifikaci a i při účasti na Národním finále v basketbalu v kategorii minižactva. Letos jsme byli osloveni mi, zda bychom jim do týmu nepůjčili 2-3 hráčky nar. 2003 na kvalifikaci a v případě postupu, tak i na samotné finále mistrovství republiky v kategorii Mix nar. 2003 a ml. Takže v hledišti byl i trenér roudnického týmu a v jeho hledáčku byly hráčky – Brůnová, Udatná, Šindelářová, Dlouhá a Durková. Děvčata byla již v týdnu na tréninku o této možnosti informována, hrát s týmem Roudnice by chtěly, a tak bylo na nich, aby se ukázaly, jak umí hrát a bojovat. Takže v zápase byly občas nějaké nervózní, něco se jim podařilo, něco ne, uvidíme, jak se trenéři domluví, které hráčky si pozvou na trénink do Roudnice. Doufám, že ty, co budou vybrány se budou snažit aby nám neudělaly ostudu a ukázaly, že už něco umí.

Pochvala i pro naše nové hráčky, které se zápasů zúčastnily, do hry nezasáhly, ale byly s týmem a podporovaly své spoluhráče ze střídačky. V dalších zápasech, se slabšími soupeři, se určitě do hry dostanou a předvedou své umění.

2 thoughts on “U 12 -Chomutov

  1. Moc pěkné zápasy… Velká gratulace týmu a také především trenérkám!!!

  2. Děkujeme a doufáme, že odehrajem víc a víc takových zápasů. Trenérky

Comments are closed.