K snad (?) poslednímu utkání mimo lovosickou halu nastoupily lovosické dorostenky v Roudnici proti týmům, které se pohybují ve druhé polovině tabulky, takže se neočekávaly také „příděly“, jako od nejlepších týmů. To se také nakonec potvrdilo hlavně ve druhém utkání s Pečkami, na které se dalo konečně i koukat jako na normální basketbalové utkání, ve kterém jsou si soupeři jakžtakž vyrovnaní.

ASK/BK Lovosice – PORG Basket Praha 37:86 (18:38)

Sestava a body: Sendlaiová, Moravcová (2), Kuchařová (2), Knotková (2), Hrzánová M. (8), Králová (4), Brandýská (15), Jonášová (2), Hrzánová P. (2).

Hosté byli lepší hlavně ve využívání svých střeleckých pokusů, neboť lovosické hráčky je mnohdy svými technickými chybami k tomu doslova vybízely. Na straně domácích jsou vidět stálé stejné věci, které by v této věkové kategorii již být vidět neměly. Za zmínku stojí určitě střelecký výkony Brandýské s Míšou Hrzánovou. Své si na rozehře odehrála i Knotková.

ASK/BK Lovosice – Basketbal Pečky 37:61 (18:35)

Sestava a body: Sendlaiová (3), Moravcová (2), Kuchařová (4), Knotková (6), Hrzánová M. (1), Králová (6), Brandýská (7), Jonášová (4), Hadašová (2), Hrzánová P. (2).

Zápas, který ukázal, že lovosické hráčky občas umějí bránit, občas hrají jako o život a občas jim tam něco i spadne. Velká změna oproti jiným utkáním byla v tom, že se zlepšila obrana. Bodově to nakonec na straně Lovosic dopadlo stejně jako v sobotu, ale obdržených bodů bylo méně, i když podle dlouhodobé tabulky by měli být hosté lepší než sobotní soupeř z Prahy.

A co ještě bylo nového? Konečně domácí vyhráli jednu čtvrtinu. Že by první vlašťovka? Dalším pozitivem bylo i to, že se do střelecké listiny zapsaly všechny hráčky, i když mnohdy střelba neodpovídala vůbec představám trenérů (něco o tom, jak trefit alespoň zařízení, aby se to dalo doskočit).

Prostě to holky jednou bavilo a dalo se na to i koukat.