ASK–BK Lovosice – TJ ASPV Zákupy 71:18 (26:5)

Sestava a body – Svobodová 18, Bednaříková 12, Smutná 12, Švábová 8, Šulerová 6, Křivánková 5, Jaškovová 4, Karfíková 4, Brůnová 2, Hančlová.

ASK–BK Lovosice – TJ ASPV Zákupy 100:15 (48:4)

Body – Bednaříková 35, Svobodová 18, Jaškovová 17, Karfíková 10, Švábová 9, Šulerová 5, Křivánková 4, Smutná 2.

Lovosické žákyně zahájily druhou část soutěže výhrou na domácí palubovce v Roudnici n. Labem. A po dlouhé době se jim podařilo vyhrát oba zápasy a s docela pěkným výkonem. Dařilo se nám zahrát útočné akce, když děvčata nikam nepospíchají a hrají akce, tak jak se je učí na tréninku, tak se zadaří a dokázaly jsme z těchto akcí skórovat. Ale někdy až moc chtějí, potom dělají dost chyb, střelba je často zbrklá a nepřipravená, a právě v těchto zápasech se slabším soupeřem jsme dělaly zbytečné chyby v obraně i v rozehře. Musíme se naučit rozehrávat pokaždé zodpovědně, žádná soupeřka nás nenechá jen tak si přihrávat. Ve druhém utkání se rozstřílela Andrea, konečně, dávala koše jak z nacvičených útočných  akcí, tak i po střelbě z pole.

Opět pochvala za obranu Elišce Smutné, na rozehře se snad trochu rozehrála Andrea a Andulka, i Žambína se dokázala v rozehře prosadit. Štěpánce se dařily nájezdy do koše, Anička Karfíková a Lucka se také pod košem ukázaly a dávaly body. Tereza by potřebovala zklidnit a trochu popřemýšlet nad tím, co na hřišti vyvádí a co by chtěla a hlavně měla hrát. Také se do hry po dlouhé době zapojila Jana, něco se jí daří, něco ne, musí trénovat a hlavně chtít hrát. Své první zápasy si zahrála Naty Hančlová, chodí do sportovního kroužku ve škole a na to, že to byli její první zápasy, tak občas dobře zabojovala a v obraně dělala málo chyb.

Slova trenérky – pochvala za velmi pěkně odehrané zápasy, děvčata hrála s chutí a nadšením, povzbuzovaly se ze střídačky navzájem a po dlouhé době jsme i my trenérky měly radost z jejich předvedené hry. Mohlo by to takto být častěji.