Muži – Skřivánek Ústí

V dalším kole přivítali muži Lovosic v azylovém prostředí roudnické haly Skřivánek Ústí. První utkání dopadlo pro lovosické tragicky, takže všichni očekávali podobný průběh, tj. snadné vítězství Ústí a další trápení Lovosic.

ASK/BK Lovosice – Skřivánek Ústí 61:65 (45:51)

Sestava a body celkem: Šebo (17), Beránek (4), Puchar Jiří ml. (13), Puchar Jiří st., Žižka (3), Totzauer (8), Havlovec (5), Puchar Jakub (11).

Hosté začali podle předem stanovených prognóz, nicméně domácí dvěma trojkami na konci této části přeci jen nenechali svého soupeře tolik bodově odskočit.

Ani začátek druhé části se ničemu nevymykal, hosté opět dali devět bodů v řadě a zdálo se, že se bude opakovat stejný scénář, jako z prvního utkání. Jenže domácí konečně začali hrát hru, která jim prostě sedí. Jednoduchá clona zakončená střelou nebo uvolněním hráče nebo uvolnění lépe postaveného hráče. To vše spojené s velmi dobrou obranou způsobilo, že domácí stáhli náskok svého soupeře a rázem bylo o co hrát. Na bodech se podíleli snad všichni hráči na hřišti, takže soupeř to měl daleko těžší. Do lovosické sestavy slušně zapadl nový hráč Honza Totzauer, který se představil také dvěma trojkami.

Třetí čtvrtina byla naprosto vyrovnaná, a to nejen herně, ale i bodově. Domácí mají velmi nízký střelecký průměr na zápas, proto jedinou šancí bylo hlavně ubránit střelce Ústí. Tuto část prohráli lovosičtí pouze o bod, takže před poslední částí rozhodně neměli hosté své jisté. Ústí hlavně spoléhalo na své podkošové hráče, kteří koneckonců si své body nastříleli.

Ještě ve čtvrté minutě vedli hosté o osm bodů a hráli celkem v klidu. Domácí však výbornou obranou dokázali vyvinout tlak na soupeře, ten udělal několik technických chyb a po dalších třech minutách vedli hosté pouze o dva body. Lovosičtí opět získali míč po špatné střelbě hostů, výborné uvolnění pod košem, jenže střela se z obroučky vykroutila a místo vyrovnání přišla trojka hostů. Znovu měli domácí skvělou šanci snížit a znovu byl koš soupeře proti. Škoda těchto jasných „loženek“. Hosté pak dalšími čtyřmi body lehce bodově odskočili a dotáhli zápas do vítězného konce.

Velká škoda u takhle rozehraného zápasu, ale kdo viděl první zápas, ten nevěřil vlastním očím, jak lovosičtí dokážou také potrápit favorita. Velmi dobrou partii zahrál nejmladší z rodu Pucharů, který spolu se Šebem dělali svému soupeři asi největší vrásky při jejich bránění. A když fungovala obrana, najednou se na hru Lovosic dá i dívat. Jen tak dál. Příští týden přijedou do Roudnice Teplice a je otázkou, zda lovosičtí potvrdí zlepšenou výkonnost, nebo jestli to byl jen „výkřik do tmy“.