U-12 Litoměřice a hvězda zápasu Eliška Šulerová

Na palubovce v Litoměřicích odehrála velice pěkně obě utkání Eliška Šulerová, byla nejlepší hráčkou svého týmu a jako kapitánka šla v bojovnosti příkladem celému týmu. Zaslouží velkou pochvalu za bojovnost, kolektivní hru, v obraně byla nejlepší a konečně se dost výrazně prosadila střelecky.

Lovosickému družstvu minižactva obě utkání vyšla velice hezky, všichni hráči se snažili a hráli s velkou chutí. Vystřídali se všichni hráči, střelecky se opět dařilo Pavlovi a tentokrát i Elišce Šulerové. Ve druhém utkání se rozstřílel i David, konečně nějaké body dala i Bára. V obou utkáních si hráči vyzkoušeli zahrát i naučené akce, většinou se podařili, přesto někteří hráči ještě stále neumí dobře načasovat např. vyběhnutí si pro míč a pak se akce nezdaří. Ale tentokrát pochvala, chyb bylo málo. Více chyb děláme stále v obraně, hlavně mladší hráči mají stále špatné postavení v obraně, potom se dopouštějí zbytečných faulů.

V obraně tentokrát zazářila Eliška Šulerová, vybojované míče přihrávala hráčům do útoku, nebo si sama akci dokončila, dokázala v pohodě přejít celé hřiště z obrany do útoku a skórovat. Byli to velice pěkně zahrané zápasy. V prvním utkání se nám nejvíce bodově vydařila třetí čtvrtina, hráli jsme ji ve složení – Šulerová, Kyzivát, Karfík, Durková a Kuchárik, střídali k nim ještě Šulerová Maruška, Formánková a Klančíková, tuto čtvrtinu jsme vyhráli 20:2. Ve druhém utkání se nám ve stejném složení podařila ihned první čtvrtina, ta skončila rozdílem 23:4. A opět pochvala Elišce za obranu, obě čtvrtiny byla schopná ubránit svou hráčku a ještě vypomáhala v obraně ostatním spoluhráčům.

Na zkušenou s námi jeli poprvé děti, které navštěvují sportovní kroužek ve škole, hrála s námi Anežka Baudišová, Lucka Klančíková a Tomáš Vojtěch. Nastoupili na chvilku do obou zápasů, nebáli se soupeřů a přesto, že to byli jejich první zápasy, tak se snažili a měli snahu se zapojit i do hry.

TJ Slovan Litoměřice – ASK BK Lovosice 29:59 (19:29)

Sestava a body – Kyzivát 20, Šulerová E. 12, Bednařík 10, Smutný 8, Karfík 4, Pokorný 3, Udatná 2, Durková, Šulerová M., Brůnová, Knopová, Šindelářová, Dlouhá, Kylíšková, Formánková, Kuchárik, Baudišová, Klančíková, Vojtěch.

TJ Slovan Litoměřice – ASK BK Lovosice 26:55 (7:30)

Body – Kyzivát 17, Šulerová E. 10, Kuchárik 10, Bednařík 5, Pokorný 5, Šindelářová 4, Udatná 2, Brůnová 2.

Chválíme i rodiče, zajistili odvoz a po dlouhé době měli lovosičtí hráči velkou podporu právě od rodičů, fandilo jich hodně a děti měli radost, že můžou ukázat, co se již naučili.