TJ Slovan Litoměřice – ASK–BK Lovosice 46:42 (13:29)

Sestava a body – Svobodová 9, Smutná, Křivánková 8, Bednaříková, Procházková 6, Jaškovová 3, Šulerová 2, Švábová, Karfíková, Dlouhá.

TJ Slovan Litoměřice – ASK–BK Lovosice 43:28 (20:14)

Body – Procházková 9, Svobodová 6, Jaškovová, Bednaříková 4, Šulerová, Karfíková 2, Křivánková 1.

Co napsat k těmto utkáním – kdo to neviděl, neuvěří. Tragédie – naivita – pomalost – zbrklost – žádná myšlenka, která by zachránila tak neskutečně špatný výkon hostů. Nejhezčí kousek hry se odehrál v prvním utkání, v první čtvrtině jsme se trochu rozběhaly, ale téměř bez bodů skóre bylo 4:8 pro hosty. Druhá část hry se lovosickým žačkám povedla, hrály s chutí, dobře si rozehrávaly. Štěpánka a Tereza se prosadily v nájezdech do koše, podařilo se nám zahrát i útočné signály, které byli úspěšně střelecky zakončené a tak bylo skóre ve druhé čtvrtině 21:9 pro Lovosice. Pak byla přestávka a docela pohledný basket ze strany hostí skončil. A tady začíná to – kdo neviděl, neuvěří. Lovosické hráčky se asi zalekly, že by mohly vyhrát a začal horor. Míče přihrávaly pro jistotu domácím hráčkám rovnou do ruky, aby ony neměly moc práce s jeho získáním, běhaly pomalu, asi aby nebyly rychlejší než domácí, když jsme se dostaly do útoku a mohly skórovat, tak jsme pro jistotu netrefily koš, po neúspěšné střelbě jsme ani nedoskakovaly, pokyn trenérek aby míč, o který se bojuje a je na zemi, tak aby se tam udržel a neházel nikomu ze spoluhráček, byl také zbytečný, děvčata ho chtěly rozehrát ze země a zase neomylně do ruky soupeřky, atd. atd. Vše, co se dá zkazit při hře zvané basketbal, to se nám podařilo. Výkon našich hráček byl navíc hrozně naivní, stále doufáme, že soupeřky si chtějí zahrát a tak nás také nechají a nebudou bránit a bojovat o míč. Ale bohužel, i soupeřky hrají proto, aby občas vyhrály, a bez boje se nevzdávají.

Paradox je, že kdybychom proměnily všechny trestné hody, tak jsme mohly obě dvě utkání i po tak špatných výkonech vyhrát.

Pochvala tentokrát všem rodičům, kteří zajistili odvoz hráček a pochvala několika maminkám, které vydržely pohled na takto špatnou hru až do konce druhého utkání.