V dalším kole zajížděli muži Lovosic do Chomutova. Každý ví, že tam nikdy nic dobrého člověka nečeká, většinou bývají utkání více než tvrdá. Jenže tentokráte obě strany chtěly hrát basketbal, takže k žádným záludnostem nedošlo.

BK Chomutov – ASK/BK Lovosice 80:62 (47:28)

Sestava a body celkem: Anton (5), Šebo (16), Beránek (13), Puchar Jiří ml. (2), Puchar Jiří st. (2), Žižka (11), Puchar Jakub (6), Malý (7).

Začátek překvapivě vyšel lépe hostům, nicméně závěr čtvrtiny se již hrál podle not domácího týmu. Ten hlavně spoléhal na svojí rozehru, která v podstatě zařídila vše podstatné.

Ve druhé čtvrtině se moc nebránilo, což se projevilo hlavně na zvyšování skóre u domácích, a protože ani hosté nezůstali tentokráte pozadu, padlo v této části 53 bodů. Bohužel více se prosadili chomutovští, takže jejich vedení skoro o dvacet bodů v poločase bylo zasloužené.

Pod dojmem velkého náskoku domácí prostřídali a hosté se začali prosazovat i pod košem. Třetí část vyhrály Lovosice o tři body, hlavně se zlepšila obrana hostů, takže domácí se již nemohli tak lehce prosazovat.

V poslední části raději domácí neriskovali, nastoupili opět v silné sestavě, ale hosté již hráli konečně svůj basketbal, který vycházel z dobré obrany a snahy o rychlé přenesení hry na útočnou polovinu. Jenže s přicházející únavou nedokázali lovosičtí proměnit lehké střely, takže nakonec domácí tuto část vyhráli o dva body. Součtově ale vyhrály Lovosice druhý poločas o bod, takže nakonec byla spokojenost na obou stranách.

Ke kladům rozhodně patří to, že se do střelecké listiny zapsali všichni hráči hostů, což svědčí o snaze si zahrát kolektivní basketbal. A hlavně se nikdo nezranil, hrál se totiž překvapivě klidný basketbal.