OP muži – Baník Most 42:58

Muži – oblastní přebor

Svojí soutěž začali také muži, kteří letos hrají v Oblastním přeboru západní skupinu. Jelikož se nedá trénovat ani hrát ve sportovní hale, neboť ta je po povodni stále ve stavu totálního rozbití a realizační firma ani vedení radnice nemají zájem na tom něco měnit, bude basketbalový oddíl hrát minimálně do Vánoc vše na hřištích soupeřů. To, že se nedá potom hovořit o nějakých možných sportovních cílech, to je jasné každému, kdo tomu alespoň trochu rozumí. Přesto se s tím musíme všichni vyrovnat a letos to prostě jak po sportovní stránce, tak i finančně nějak „přežít“.

Baník Most – ASK Lovosice 42:58 (24:23)

Sestava a body celkem: Šebo (19), Beránek (9), Puchar Jiří ml. (3), Puchar Jiří st. (2), Žižka (17), Puchar Jakub, Malý (3), Havlovec (5).
Začátek utkání měl odpovídající úroveň začátku celé soutěže, oba týmy se na začátku teprve rozběhávaly. Hlavně hosté si museli zvyknout na větší hřiště, neboť tréninky absolvují v malé tělocvičně. Přesto lovosičtí první část vyhráli hlavně díky podkošovým hráčům. Ve druhé části moc bodů nepadlo ani na jedné straně, nicméně domácí využili slabší chvilky hostů, kteří měli naprosto zbytečné ztráty a nedostali se tak do střelecké koncovky. Proto vedli domácí v poločase o bod. V třetí části hosté konečně začali proměňovat i střelecké pokusy a po vynikající první pětiminutovce, kdy v obraně zabrali a domácím nepovolili ani bod, se zaslouženě ujali vedení.

To si víceméně udržovali až do konce, neboť mostečtí již nenašli dost sil na obrat a poté, co se jim vyfauloval klíčový podkošový hráč, nedokázali v posledních pěti minutách vstřelit opět ani bod. Možná pro někoho překvapivé vítězství Lovosic, hosté se ale mohli opřít o podkošovou dvojici Šebo – Žižka a velmi kvalitní obranu, která nedovolila domácím jednoduché koše.

Pořadí soutěže

Poř. Družstvo Z V P Celkové
skóre
B
1. BK Levharti Chomutov 1 1 75:68 2
2. ASK Lovosice 1 1 58:42 2
3. BK Litvínov 1 1 60:56 2
4. BK Teplice „C“ 1 1 56:60 1
5. BK Baník Most „B“ 1 1 42:58 1
6. BK Sluneta Ústí n.L. 1 1 68:75 1