První mistrovské zápasy staršího minižactva

BK Slovan Ústí n/L – ASK Lovosice  96:26

Sestava a body – Kyzivát 20, Šulerová E. 4, Kylíšková 2, Durková, Šulerová M., Zimáková, Knopová, Šindelářová, Karfík, Smutný, Dlouhá, Formánková, Helisová.

První mistrovské zápasy odehrálo lovosické minižactvo v Ústí nad Labem.

Hned na začátku při rozcvičování byla znatelná výšková převaha domácích hráček, které se hosté zalekly. Domácí děvčata byla nejméně o rok starší než hosté.

Do první čtvrtiny nastoupil Smutný, Durková, Šulerová M., Knopová a Šulerová E a přesto, že se všichni hráči snažili, prohra byla dost vysoká, 31:2 stejně soupeřky. Velmi pěknou a překvapující bojovností pomáhal celé pětce na hřišti Viktor.

Do druhé čtvrtiny nastoupil Kyzivát, Dlouhá, Karfík, Zimáková a Šindelářová. Tato čtvrtina byla na body přijatelnější 18-12, ale herně moc nevydařená. Herně zklamal Vojta a Tereza Z., kteří na hřišti nevěděli, co mají dělat. Pár pěkných akcí ukázal Pavel Kyzivát a také sklidil potlesk od domácích fanoušků a rodičů.

Ve třetí čtvrtině nastoupil Karfík, Smutný, Dlouhá, Zimáková, Durková a čekala je prohra 32:0. U Viktora byla vidět únava z první čtvrtiny a další čtyři na hřišti mu vůbec nepomáhali. Vojta dělal jednu chybu za druhou a také může být rád, že ho rozhodčí nevyhodil za špatné fauly ze hřiště. Děvčata neudržela míč v ruce.

Do poslední čtvrtiny nastoupil Kyzivát, Knopová, Kylíšková, Šindelářová a Šulerová E. V této čtvrtině měl Pavel s Eliškou jasné pokyny od trenérky, jak si přihrávat a pomáhat si při hře. Bylo to pěkná podívaná a proto skóre pro domácí 15:12 bylo trochu překvapivé. U hostů byla vidět únava, ale přesto si zasloužili pochvalu za to, že se nevzdali bez boje.

BK Slovan Ústí n/L – ASK Lovosice  89:23

Sestava a body – Kyzivát 11, Šulerová E. 6, Durková 4, Knopová 2, Kylíšková, Šulerová M., Zimáková, Šindelářová, Karfík, Smutný, Dlouhá, Formánková, Helisová.

Do první čtvrtiny druhého utkání nastoupili Karfík, Smutný, Kyzivát, Formánková a Kylíšková.

Chlapci měli ukázat, co umí a jak jsou sehraní. Ale bohužel, nedařilo se jim téměř nic, pouze Pavel se prosadil po samostatných akcích střelecky, takže skóre bylo 16:5.

Ve druhé čtvrtině nastoupila děvčata Durková, Zimáková, Šulerová E., Šindelářová, Dlouhá a velice zklamaly, prohrály 32:2. Opět jeden koš dala E. Šulerová, jenže nestíhala sama doskakovat a míče soupeřkám brát. Děvčata budou muset opravdu hodně nabrat fyzičku a konečně začít bojovat o každý míč. Pochvalu dostala za velkou bojovnost Eliška Šulerová.

Ve třetí čtvrtině hrál Karfík, Smutný, Durková, Zimáková, Formánková a střídala Dlouhá. Opět v této čtvrtině bojoval o každý míč jen Smutný a ke konci čtvrtiny se začaly projevovat na hřišti Dlouhá a Zimáková, ale bylo to pozdě a další prohra 24:4.

V poslední čtvrtině nastoupil Kyzivát, Knopová, Šulerová E., Šindelářová a Kylíšková. Opět měl Pavel s Eliškou sehrát pár akcí naučených a také se jim jich pár povedlo. Několik akcí jim musela trenérka připomenout, aby si je zahrály a hned bylo vidět, že to umí. Pochvalu dostaly hned po sehrané akci, i když z ní koš nepadl. Prckové bojovaly, ale na vysoká děvčata soupeře opravdu neměly a prohrály 18-12 a tím i celé utkání.

Pochvalu si přesto zaslouží za bojovnost.