Družstvo žaček U -14 zahájilo novou sezónu a hned na začátek dvě pěkné výhry

Zákupy – ASK Lovosice  41:71

Sestava a body: Svobodová 18, Křivánková 12, Bednaříková 12, Smutná 10, Šulerová 6, Smutná, Švábová, Procházková 4, Jaškovová 1, Šindelářová, Udatná, Durková.

K prvním zápasům letošní sezóny zajížděly lovosické žačky do Zákup.

V prvním utkání nastoupily do základní pětky Jaškovová, Šulerová, Smutná, Procházková a Karfíková. Hned na začátku lovosické hráčky dostaly koš a byly velmi zmatené na hřišti, než pochopily, že domácí hráčky si chtějí opravdu zahrát a hlavně zaběhat na hřišti. Eliška Smutná si udělala během chvilky 2 fauly a domácí házely šestky. Po 4 minutách se hostující hráčky začaly zapojovat pomalu do hry a dávat koše. Eliška Smutná vybojovala několik míčů, ale vzápětí je zase špatnou přihrávkou ztratila. Byla to ale zatím v této chvíli jediná hráčka, která na hřišti bojovala. Pár nájezdů na koš ukázala Karfíková, ale přesto jsme tuto čtvrtinu prohrály 21:16.

Do druhé čtvrtiny nastoupily Švábová, Svobodová, Bednaříková, Křivánková a nová začínající Durková. Děvčata hned na začátku ukázaly domácím tvrdší hru a důraznější nájezdy do koše. Byly vidět pěkné přihrávky a také více poslouchaly pokyny z lavičky. Za tuto čtvrtinu, kterou jsme vyhrály 22:10, si zasloužily hráčky velkou pochvalu.

Do druhého poločasu už mohly nastoupit všechny hráčky z lavičky, jen Eliška Smutná nemohla hrát ve třetí čtvrtině, protože pomáhala ve druhé čtvrtině. Zahrála si i Šindelářová s Udatnou, a i ony podávaly pěkné výkony. Ve třetí čtvrtině se na hřišti všechny hráčky střídaly a domácím toho moc nedovolily a víc než zaslouženě tuto čtvrtinu vyhrály 17:2.

Poslední čtvrtina byla herně o trochu horší než předešlá, přesto jsme ji vyhrály 16:8 a tím i celé utkání. V poslední čtvrtině si již zahrály všechny hráčky, podařilo se jim zahrát několik útočných akcí, ty se dařily hlavně Báře a Sáře.

Dnešní hláška hráček na trenérku při každé chybě  – JÁ VÍM

Zákupy – ASK Lovosice  57:71

Sestava a body: Svobodová 18, Křivánková 12, Bednaříková, Procházková 8, Švábová, Karfíková, Smutná 6, Šulerová 5, Jaškovová 2, Udatná, Šindelářová a Durková.

Druhé utkání začínala pětka hráček – Jaškovová, Švábová, Svobodová, Bednaříková a Karfíková. V druhém zápase si trenérka myslela, že první koš dají její hráčky, ale opět zklamaly a dostaly jsme opět první koš. Hráčky si myslely, že míče budou sami padat do koše, ale to ne ne ne. Trenérka musela hráčkám na hřišti napovídat, jak mají hrát a co dělat s míčem, aby se dostaly do útoku a také připomínat, jak mají bránit. Nakonec se ale v půlce čtvrtiny hra otočila a tak jsme tuto čtvrtinu vyhrály 14:20.

Do druhé čtvrtiny nastoupila Procházková, Šulerová, Smutná, Křivánková a Durková.  Byla to velice pěkně zahraná celá čtvrtina, děvčatúm vycházela střelba i nájezdy. Zahrála si opět Bára i Sára, opět se jim dařilo ve hře, ale koš si nedaly. Bojovností zářila opět Smutná. Třetí čtvrtinu jsme opět mohly střídat všechny hráčky, ale nepovedlo se nám moc pěkných akcí, skoro každá akce končila slovy – JÁ VÍM a velkým zklamáním pro trenérku. Čtvrtá čtvrtina ani už nemusela být, děvčata hodně chybovala v přihrávkách a doskok pod koši jim také moc neříkal. Špatná střelba všech hráček se podepsala na celkovém skóre druhého zápasu.

Přesto patří pochvala všem hráčkám za vítězství, od červnové povodně jsme neběhaly na velkém hřišti, na trénování máme k dispozici pouze školní tělocvičny a ty jsou rozměrově o dost menší.