BK Sluneta Ústí n. Labem – ASK BK Lovosice 67:37

Sestava a body – Svobodová 13, Jaškovová 8, Karfíková 6, Bednaříková 4, Křivánková 4, Udatná 2, Švábová 2, Šindelářová, Dlouhá.

Začátek utkání byl ze strany hostů pomalý, plný chyb, ale nedařilo se ani soupeřkám, a tak byl stav na konci 1 čtvrtiny 14 – 13 pro domácí. V družstvu hostí musely nastoupit z důvodu nemoci věkově mladé hráčky a bylo to znát, soupeřky byly hodně vysoké a samozřejmě i o dost starší. Takže hra byla ve druhé čtvrtině špatná, lovosické žačky dělaly mnoho chyb jak v rozehře, tak i v obraně, která byla opravdu špatná a hlavně naivní. Také jsme hodně faulovaly, i přes časté upozornění od rozhodčích se hráčky dopouštěly stále stejných chyb, takže se ve třetí čtvrtině vyfaulovala Anička Karfíková a Andrea Bednaříková, a tím citelně oslabily svůj tým. Musela hrát mladší děvčata a ty nemají herní zkušenosti a ani dostatečnou výšku i věk na soupeřky, takže si starší hráčky na hřišti musely o to víc vypomáhat, ale nešlo jim to. Hrály moc naivně, asi stále doufaly, že je soupeřky nechají hrát a dávat koše. Poslední čtvrtina byla herně hodně slabá, docházely nám síly, nemohly jsme střídat a soupeřky se ke konci rozehrály a vyhrály tuto čtvrtinu 24:10.

BK Sluneta Ústí n. Labem – ASK BK Lovosice 46:40

Body – Jaškovová 12, Bednaříková 8, Svobodová 7, Švábová 6, Křivánková 4, Karfíková 3.

Ve druhém utkání se nám dařilo více ve hře, děvčata si dokázala zahrát naučené akce, někdy i bodově zakončené a samostatnými nájezdy do koše se blýskla Andul Jaškovová. Dokonce se nám podařilo vyhrát druhou čtvrtinu 18:11, ale naše stálé naivní chyby nám nedovolily dotáhnout celé utkání do vítězného konce. Pochvala v tomto utkání je za útočné akce pod košem soupeřek, děvčata měla dost příležitostí k jejich zahrání. Soupeřky nás právě po zahrání těchto akcí hodně faulovaly, jenže naše střelba trestných hodů se nedařila, škoda, kdybychom je dávaly, tak bychom celé utkání vyhrály.

V obou utkáních se nám nedařila střelba ze střední vzdálenosti, děvčata se dopouštěla hodně chyb v rozehře, nemáme žádný doskok, a výpomoc v obraně není žádná.