Žákyně -2.nadstavbový turnaj

Druhý turnaj nadstavbové části Oblastního přeboru žákyň měl naprosto shodný scénář, jako ten první. Hrálo se tentokráte v Teplicích a lovosické žákyně začínaly právě s domácím týmem.

Teplice – Lovosice 15:48 (5:25)

Sestava Lovosic a body celkem:

Bártová (6), Sendlaiová (4), Moravcová (4), Kuchařová (2), Smolová, Knotková (6), M. Hrzánová (4), Králová (10), Šimicová (4), Hadašová (8), Jonášová, P. Hrzánová.

Domácí začali se zónovou obranou a to znamená pro soupeře buď střílet ze střední vzdálenosti, nebo po určitých kombinacích se dostat pod koš a tam zakončovat. Lovosické hráčky si zvolily jednodušší variantu a tak to chvíli vypadalo u teplického koše jako na střeleckých manévrech. Hosté dokázali během prvních sedmi minut snad dvacetkrát vystřelit, ale byly z toho jen dva úspěšné hody.

Ve druhé části se druhá pětka rozhodla kombinovat oba způsoby a skóre nabíhalo podstatně rychleji. Co nelze domácímu týmu upřít, je jeho bojovnost. Rozhodně zápas nezabalili, nicméně hosté si svoje uhráli, takže jejich vítězství bylo zasloužené.

Zákupy – Lovosice 52:36 (18:19)

Sestava Lovosic a body celkem:

Bártová (8), Sendlaiová, Moravcová, Kuchařová (2), Smolová, Knotková, M. Hrzánová (2), Králová (6), Šimicová (2), Hadašová (6), Jonášová (2), P. Hrzánová (8).

Kdo zhlédnul tento zápas, jistě si z toho vzal několik ponaučení. Za prvé, že některé hráčky ani snad nechtějí vyhrát. Za druhé, že když udělá někdo jednou chybu a podruhé tu samou, tak potřetí jí udělá znovu stejně, protože to tak je. Za třetí, i jedna hráčka může rozhodnout o osudu utkání, pokud jí nikdo vlastně nabrání.

A přitom první poločas rozhodně vypadal na to, že lovosické hráčky by konečně mohly svého soupeře porazit. Zákupy také nasadily od začátku zónovou obranu, jenže co hosté nedokázali všechno proměnit, to bylo až zarážející.

A když se k tomu přidal ve druhé půli velmi dobrý individuální výkon zákupské hráčky Mikšovské, hosté postupně odpadali, až odpadli úplně. Takto se prostě zápasy vyhrávat nedají.

Lovosické hráčky na to mají poslední pokus, neboť závěrečný turnaj se hraje v Zákupech 13.4.

Pořadí soutěže (nadstavby)

Družstvo Odehrané Vítězství Porážky Celkové
skóre
Body
1. TJ ASPV Zákupy 4 4 0 181:103 8
2. ASK-BK Lovosice 4 2 2 151:110 6
3. BK Teplice 4 0 4 59:178 4