Nadstavbovou část ukončili basketbalisté Lovosic v Litvínově. Už před utkáním bylo jasné, že hostům půjde jen o čest, tj. oplatit svému soupeři prohru z domácího hřiště. A nutno dodat, že se jim to povedlo i s úroky.

Litvínov – Lovosice 63:96 (32:42)

Body celkem: Beránek (17), Pova (4), Puchar Jiří st. (8), Puchar Jiří ml. (12), Žižka (15), Šebo (21), Puchar Jakub (12), Havlovec (7).

Celkem již stabilní sestava Lovosic přistoupila k utkání velmi zodpovědně, snad k tomu přispěla i výhra z minulého kola nad Děčínem. Hned od začátku se lovosičtí ujali vedení a to si v podstatě udržovali až do konce.

Domácí sice pohrozili svému soupeři ve druhé části, kdy hosté po zbytečných chybách dovolili domácím převzít kontrolu nad celkovým skórem, neboť hosté k tomu nedokázali mezi druhou a pátou minutou vstřelit ani bod. Ale nutno poznamenat, že to bylo jen chvilkové lovosické selhání. Pak hosté hráli basketbal, na který se rozhodně dalo koukat. Přihrávky měly oči, dařila se i střelba a to i z pozic, kdy to jindy nemohlo do koše v životě spadnout.

Ve třetí části si hosté ještě navýšili své bodové konto, před poslední částí vedli dokonce již o dvacet dva bodů.

Tak nějak hráli i proti Děčínu, kde se to v poslední části trochu pokazilo, a proto se čekalo, jak dopadne závěrečná část celého letošního vystoupení lovosických basketbalistů. A dopadla nad očekávání. Hosté pokračovali v kolektivním basketbalu, doslova si dávali přednost, kdo nakonec vstřelí do koše. Závěrečné tři trojky toho byly také důkazem, že hosté opravdu hráli v pohodě.

Samozřejmě vítězství a hlavně předvedená hra potěšily, Lovosice však nakonec obsadily celkově až osmé místo v Oblastním přeboru, což je trochu zklamání. Přesto lovosičtí hráli až na výjimky vyrovnaná utkání se všemi soupeři a umístění odpovídá tomu, že se scházeli ve větším počtu než šest hráčů vlastně až na zápasy. Při větším tréninkovém nasazení by mohl být příští ročník daleko úspěšnější.

Pořadí soutěže (o 5.-8.místo)

Družstvo Odehrané Vítězství Porážky Celkové
skóre
Body
1. BK Děčín – Boletice 6 5 1 434:346 11
2. BK Litvínov 6 3 3 430:465 9
3. ASK-BK Lovosice 6 2 4 428:429 8
4. Slavoj BK Litoměice „C“ 6 2 4 366:418 8