Nejmladší minižactvo o postup na Národní finále

Neúspěšný boj o postup na Národní finále

Nejmladší minižactvo odehrálo o uplynulém víkendu na domácí palubovce kvalifikaci o postup na Národní finále České republiky. Za soupeře měli družstvo Chomutova, které bylo po základní části na prvním místě tabulky a Varnsdorfu.

ASK Lovosice – Levharti Chomutov    30:58 (11:32)

Sestava a body – Bednařík 11, Šulerová 5, Vobořil 4, Udatná 3, Pokorný 3, Brůnová 2, Kuchárik 2, Karfík, Šindelářová, Kylíšková, Smutný, Dlouhá, Vágnerová, Formánková, Bilíková.

Do první čtvrtiny nastoupili za domácí tým hráči – Šulerová, Udatná, Smutný, Kuchárik a Vágnerová. A začali velice špatně. Nepřesná rozehra, málo důrazná obrana, a když jsme se dostali do útoku, tak jsme se vůbec netrefili do koše. Prostě vstup do zápasu se domácím nezdařil. Druhá pětka ve složení – Bednařík, Brůnová, Šindelářová, Pokorný a Vobořil byla o trochu lepší jak v útoku, tak i v obraně. Ale prohraná první čtvrtina měla asi velký vliv na domácí tým, nedokázali se dostat do herní pohody, nikdo z hráčů se nedokázal prosadit jak bodově, tak i v obraně. Sice jsme bojovali, stále jsme se pokoušeli zahrát útočné akce, ale nedařilo se nám. Někteří hráči ještě stále neumí pořádně bránit, v útoku jsou málo šikovní a hodně přicházejí o míč i po špatném driblinku. Skóre ve druhé čtvrtině bylo 11 – 14 pro soupeře, koše jsme už zásluhou Michala nějaké dali, ale pořád jsme dělali hodně chyb. Druhý poločas jsme zahájili s první pětkou, opět špatně, pár košů už z naší strany padlo, ale hra byla hodně slabá. Musíme být rychlejší v návratu do obrany, také v přechodu do útoku, zase špatný driblink a nepřesné přihrávky. V obraně se hodně prosazovala Eliška Šulerová, vypomáhala i spoluhráčům, kteří svou obranu nezvládali, ale pak už ji nezbývali síly na úspěšnou střelbu. A body, které jsme od ní očekávali nám hodně chyběli. Poslední čtvrtinu se nám nakonec podařilo vyhrát 9-5, hra se trochu zlepšila, chlapci konečně zabojovali v obraně, Michal dokázal hodně míčů získat pěknou čistou obranou bez faulů, zlepšili přihrávky, a bylo vidět, že konečně zabrali ve hře, ale to již bylo pozdě.

Slovan Varnsdorf – ASK Lovosice  34:49 (10:27)

Sestava a body: Bednařík 19, Šulerová E. 15, Kuchárik 7, Smutný 3, Pokorný 3, Brůnová 2, Zimáková, Šindelářová, Kylíšková, Udatná, Dlouhá, Šulerová M., Formánková, Vobořil, Bilíková.

Ve druhém utkání se nám více dařilo v útoku, dokázali jsme si zahrát útočné akce, v obraně jsme se hodně zlepšili. První čtvrtina byla ze strany domácích hráčů ještě plná chyb, trenérky udělaly změnu v sestavě, nastoupila Brůnová, Udatná, Šindelářová, Pokorný a Kuchárik. Děvčatům se nedařilo, ale konečně se prosadili kluci. V první čtvrtině zahrál velice pěkně Kuchárik, škoda, že nedával většinu bodů z nájezdů, do kterých se dostal po výborné obraně a zisku míče. Do druhé čtvrtiny nastoupili- Šulerová E., Bednařík, Smutný, Vobořil a Šulerová M. Konečně hra, která se líbila všem, dávané body a pěkná spolupráce na hřišti. Moc pěkná obrana Michala, který bránil hodně chytře, soupeřům vypichoval jeden míč za druhým, a buď šel do koše sám a skóroval, nebo přihrával ostatním spoluhráčům. Ve střelbě se také zlepšila Žambína, opět výborně bránila a tak bylo nakonec skóre této čtvrtiny 21 – 5. Byla to herně i bodově moc pěkná čtvrtina. Ve třetí části hry musíme pochválit Mirka Pokorného, ten dokázal divy v obraně. Děvčata se vůbec nestíhala vracet do obrany, místy nevěděly ani, kde je jejich hráč, kterého mají bránit, a na to byl na hřišti Mirek. Byl nejrychlejší, dokázal doběhnout každého soupeře, který se blížil k našemu koši, dařilo se mu hodně míčů soupeřům vypíchnout, ten si sebral a běžel do nájezdu do koše. Sice mu střelba občas nevycházela, ale po jeho přihrávkách mohl skórovat David. Děvčata se vůbec neprosadila. Poslední čtvrtinu jsme odehráli také pěkně, opět se dařilo v obraně a také ve střelbě Michalovi, Žambína se hodně prosazovala v obraně, vypomáhala v obraně svým hodně málo zkušeným hráčkám, které také dostaly příležitost si zahrát. Několik šancí skórovat měl i Vobořil a Smutný, ale stříleli moc zbrkle a nepřesně. Jeden koš z dálky Viktorovi padnul, bylo to překvapivé, ale zpod koše nedával.

Pochvala pro hráče – Michalovi za perfektní obranu a úspěšnou střelbu, Žambíně za obětavou obranu, jen bodů mohlo být víc, Míra má pochvalu za obranu, David za pěkný boj o míč. Tomáš a Jana potřebují víc zabrat, Viktor musí zabrat v driblinku i v obraně, přesto se jeho výkon v těchto zápasech zlepšil, Adéla, Bára a Sára nevěděly místy, kde jsou, málo bránily a byly pomalé. Bára a Sára byly po nemoci, dlouho netrénovaly.

V těchto utkáních jsme dali větší či menší příležitost zahrát si a sbírat zkušenosti i našim nejmladším hráčům, věkový rozdíl byl i 3 roky, hrála Tereza Vágnerová, Tereza Kylíšková, Vanda Bilíková, Maruška Šulerová, Tereza Zimáková, Vojta Karfík a Eliška Formánková.

Pochvala celkově celému týmu za snahu hrát, bojovali, i když každý podle svých možností, schopnosti a zkušeností.