Starší minižačky – Ústí nad Labem

Závěrečné zápasy starších minižaček – Ústí n. Labem

Poslední zápasy letošní sezóny odehrály lovosické minižačky v Ústí n. Labem a podle výsledků to měli být jasné výhry hráček Lovosic. Jenže i přes velice pěkný začátek prvního zápasu, naše výhra 15 – 8, nedokázaly jsme bodový náskok udržet a celé utkání vyhrát.

BK Skřivánek Ústí n. Labem – ASK Lovosice 42:37 (20:23)

Sestava a body – Šulerová 10, Karfíková 7, Švábová 4, Filípková 4, Procházková 4, Jaškovová 2, Brůnová 2, Svobodová 2, Křivánková 2, Smutná, Udatná, Šindelářová, Hrzánová, Kunrtová, Bednaříková.

První pětka ve složení – Jaškovová, Procházková, Smutná, Filípková a Karfíková se pustily s chutí do hry, hrály dobře v obraně a na rozehře se konečně prosadila Andulka. Hrála s přehledem, organizovala hru svých spoluhráček, velela jeden signál za druhým, a když měla možnost, šla sama do koše. Sice koše nedávala, to ještě asi nepostřehla, že proti vyšší hráčce nemá střílet, ale míče po její střelbě dobře doskakovala Eliška Smutná a Anička Karfíková, která se pod košem konečně střelecky prosadila. Hodně míčů získaných a ihned rozehraných měla také Naty Procházková, pěkně přihrávala spoluhráčkám a v obraně se dařilo i Markétě, než se zranila. Druhá pětka – Šulerová, Bednaříková, Svobodová, Švábová a Křivánková nezačala vůbec dobře. Andreu bolel krk, takže se na hru moc necítila, ale nastoupila a chtěla to zkusit. Jenže, než jsme se na hřišti rozkoukaly, tak nám soupeřky daly 3 koše během dvou minut a náš náskok nebyl. Nedařilo se vůbec nic, Andrea byla pomalá, Žambína měla hrát na rozehře a organizovat hru, ale občas nedokázala přejít půlku s míčem, soupeřky ji ho hodně lehce braly. V rozehře ji ani moc nepomohla Terka Křivánková a Štěpánka chtěla hrát, a dávat koše, ale sólovala a ve finále vždy o míč pod košem soupeřek přišla. Tato pětka si v rozehře a útoku vůbec nepomáhala.

Do třetí čtvrtiny udělaly trenérky změnu v sestavě, naše pětky hrály obráceně, než v prvním poločase. Jenže to už se nám nedařilo moc v rozehře, druhá pětka opět prohrála svou část hry a první pětce se i přes velký tlak na soupeřky už nepodařilo zahrát, tak jako na začátku. Hodně střeleckých pokusů ke konci zápasu měla Anička Karfíková a i Andulka, ale špatná technika a zbrklost nám nedovolila úspěšně skórovat. Pochvala v tomto zápase Andulce za hru v první čtvrtině a bodově se KONEČNĚ na závěr sezóny dařilo Aničce Karfíkové, body dávala po velice dobře zahraných útočných akcích.

BK Skřivánek Ústí n. Labem – ASK Lovosice 29:31 (19:14)

Body – Karfíková 8, Bednaříková 4, Smutná 4, Švábová 3, Procházková 3, Jaškovová, Svobodová, Hrzánová, Šulerová 2, Křivánková 1.

Druhé utkání bylo již hodně vyhecované od obou soupeřů, domácím trenérům a i divákům se nelíbil tlak našich hráče v obraně, dokázaly jsme je zastavit a i o dost vyšší podkošové hráčky občas odstavit a nepustit je do hry.

Pětky jsme do začátku prohodily, Andree už bylo líp, slibně začala svou hru Eliška Smutná, dala hned první dva koše, ale i ona se ke konci čtvrtiny pokoušela hrát sama, nespolupracovala, Andrea nedokázala spoluhráčky ukočírovat a tak jsme čtvrtinu prohrály 9 – 8. Druhá pětka se změnou – Andulka, Žambína, Anička K., Lucka Š. a Naty se do soupeřek hodně v obraně zakously, hrály bojovně, dělaly jsme i dost faulů, utkání již bylo hodně vyhrocené, ale dávat koše se nám nedařilo. Andulka měla v této čtvrtině 10 střeleckých pokusů téměř ze stejného místa, ale dala z toho jen jeden koš. Ani doskok nebyl, takže skóre se moc neměnilo a tak domácí v poločase vedli 19-14. Třetí čtvrtinu začínaly hráčky – Štěpánka, Míša, Tereza, Eliška S. a Andrea. Ale zase nehrály jako jeden tým, špatně spolupracovaly, Andreu již krk nebolel, jenže zase se děvčata nedokázala v útoku prosadit. Andrea, stejně jako Andulka střílela z jednoho místa 7x, nedala ani bod a protože míč nikdo nedoskočil, dostávaly se do hry a střelby soupeřky. Domácí hráčky začaly ve snaze zastavit nás dost faulovat, ale střelba trestných hodů bylo pro nás tentokrát tabu. Třeba Eliška S. házela 4 trestné hody a nic. A to jsme ještě nevěděly, co nás čeká v poslední čtvrtině. Skóre před poslední čtvrtinou bylo 26 – 19 pro domácí hráčky, které byly již hodně namotivované a nepřipouštěly si včetně trenéra porážku.

Ihned od začátku poslední čtvrtiny se do lovosických žaček pustily hodně ostře, rozhodčí jim začali jejich fauly pískat, a tak již ve třetí minutě zápasu se začaly házet / házet, ne proměňovat/ trestné hody. Naše pětka pod vedením Andulky se do hry pustily s chutí, Andul velela a děvčata hrála podle pokynů. A dá se říct, že tato čtvrtina patřila Lucce Švábové. KONEČNĚ se prosadila ve hře proti jedné hráčce, dokázala se s míčem dostat do střelby, byla faulovaná a házela trestné hody. I v obraně se snažila a nejvyšší hráčka soupeřek nám nedala již ani jeden koš. Jen ty šestky. Domácí hráčky hrály hodně tvrdě, stále nás faulovaly, ale body ze šestek jsme tentokrát doopravdy nedávaly. Měly jsme celkem 18 pokusů, úspěšnost 2. Ještě že Anička Karfíková dávala koše, po pěkně zahraných útočných akcích dala v této čtvrtině 3. Celá poslední čtvrtina byla hodně bojovná, domácí nechtěly prohrát a lovosické žačky zase chtěly vyhrát. Nervozita stoupala, trenéři na obou stranách na infarkt, lovosické trenérky z neproměňování šestek a domácí z rozhodčích, které jejich hráčkám pískali jeden faul za druhým. Drama nastalo v 6 minutě, kdy jsme dotáhly náskok domácích a srovnaly skóre na 26 – 26. Domácí faulovaly, naše hráčky za poslední dvě minuty házely 9 šestek a daly pouze jednu, jeden koš dala Žambína a tak se nám podařilo po velikém tlaku na domácí hráčky vyhrát poslední čtvrtinu 12 – 3 a tím vyhrát i celé utkání. Drama mohlo skončit.

V těchto zápasech se na postu rozehry prosadila Andulka, tak by to mělo vypadat, když se myslí při rozehře, bodově se probudila Anička Karfíková, čekaly jsme na to celou sezónu, no a Lucka Švábová zahrála velice pěkně v útoku ve hře jedna na jednu, poslední čtvrtina byla herně celá její.